678,617 άνδρες το προσωπικό των τουρκικών Ε.Δ

678,617 άνδρες το προσωπικό των τουρκικών Ε.Δ

Ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο το προσωπικό που επανδρώνει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση που πραγματοποίησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο site των τουρκικών ΕΔ.

Η καταμέτρηση αφορά τα τρία Όπλα των Ε.Δ δηλαδή τον τουρκικό Στρατό, την τουρκική Αεροπορία και το Τουρκικό Ναυτικό ενώ περιλαμβάνεται η Στρατοχωροφυλακή και η Ακτοφυλακή οι οποίες αποτελούν ιδιαίτερα Σώματα Ασφαλείας με διοικητή Στρατηγό και Ναύαρχο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εν ενεργεία 347 στρατηγοί πτέραρχοι και ναύαρχοι, εκ των οποίων οι 313 ανήκουν στο Τουρκικό Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, 33 στην Στρατοχωροφυλακή, και δύο ανήκουν στην Ακτοφυλακή.

Στον Τουρκικό Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία υπηρετούν συνολικά 481,603 άνδρες εκ των οποίων 33.167 είναι αξιωματικοί και 72.061 υπαξιωματικοί.

Στην Στρατοχωροφυλακή υπηρετούν 191,684 εκ των οποίων 5,561 είναι αξιωματικοί και 22,812 υπαξιωματικοί. Εξ αυτών οι από 24,380 αποτελούν στελέχη με συγκεκριμένες ειδικότητες και 8,520 υπηρετούν με το βαθμό του λοχία

Στην Ακτοφυλακή υπηρετούν 5,330 άνδρες εκ των οποίων 575 είναι αξιωματικοί ενώ 1,320 είναι υπαξιωματικοί και 650 υπηρετούν με το βαθμό του λοχία.

Εν συνεχεία σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον Τουρκικό Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό υπηρετούν 36,496 Λοχίες ειδικοτήτων.

Επιπλέον το πολιτικό προσωπικό αγγίζει τους 48,077 οι οποίοι απασχολούνται σε υπηρεσίες και των τριών Κλάδων των τουρκικών ΕΔ, μαζί με 3,587 πολίτες οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό υπηρεσιών της Στρατοχωροφυλακής.

Ο αριθμός του πολιτικού προσωπικού για την ακτοφυλακή είναι 860 πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.