ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νταβούτογλου: «Ήρθε ο καιρός οι Ελληνοκύπριοι να συμπεριφερθούν πιο ηθικά και ρεαλιστικά»

Νταβούτογλου: «Ήρθε ο καιρός οι Ελληνοκύπριοι να συμπεριφερθούν πιο ηθικά και ρεαλιστικά»

 «Η Τουρκία δεν μπόρεσε να αναβαθμιστεί ως χώρα κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, επειδή έβλεπε την Ελλάδα ως αντίπαλό της», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου χθες το βράδυ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ευρύς χώρος συνεργασίας, δίπλα στον οποίο τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών έχουν καταστεί μικρά και η επίλυσή τους δυνατή.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης «στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν και αυτό συνιστά ψυχολογικό πλεονέκτημα».

«Ήλθε ο καιρός οι Ελληνοκύπριοι να συμπεριφερθούν πιο ηθικά και ρεαλιστικά», είπε και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση για πρόοδο και συνεργασία στο Κυπριακό».

«Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα, ως εγγυήτριες χώρες που διασφάλισαν στο παρελθόν την ίδρυση του κυπριακού κράτους, ανοίξουν τον δρόμο για τη λύση, η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να μετατραπεί σε μία λεκάνη ειρήνης», είπε ο κ. Νταβούτογλου.

 «Δεν θέλουμε να ζήσουμε ένταση με κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατό να οδηγηθούμε σε μια λύση που θα παραβλέπει τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα που έχουν οι ομογενείς μας στην Κύπρο».

Ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «ο κ. Αναστασιάδης έχει το πλεονέκτημα να κάνει ελιγμούς στη βάση της ελληνοκυπριακής κοινής γνώμης» και ότι «ανάλογα με τα βήματα του κ. Αναστασιάδη, θα εκτιμήσει την κατάσταση και η Τουρκία».

Τέλος είπε πως έχει συνομιλήσει με τον γγ του ΟΗΕ και ότι «η Τουρκία και τα κατεχόμενα  είναι πάντα έτοιμες για την έναρξη της διαδικασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.