ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανώτατο στέλεχος του PKK αναφέρει ότι θα απελευθερωθούν Τούρκοι αιχμάλωτοι

Ανώτατο στέλεχος του PKK αναφέρει  ότι θα απελευθερωθούν Τούρκοι αιχμάλωτοι

Ένα κορυφαίο στέλεχος της κουρδικής ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δήλωσε σήμερα ότι οι αντάρτες θα απελευθερώσουν μια ομάδα αιχμαλώτων Τούρκων στρατιωτικών και αστυνομικών μέσα σε μία εβδομάδα, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης ειρηνευτικής διαδικασίας με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί 28 χρόνια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ένα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο θεωρείται πως πρόσκειται στο κουρδικό κίνημα.

Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των υπηρεσιών πληροφοριών άρχισαν συνομιλίες με τον ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν, που παραμένει φυλακισμένος σε ένα νησί κοντά στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο. Στόχος των συνομιλιών αυτών είναι να τερματιστεί μια σύρραξη στην οποία πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο πλαίσιο αμοιβαίων κινήσεων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το PKK αναμένεται να απελευθερώσει περίπου δώδεκα Τούρκους —στην πλειονότητά τους στρατιώτες και αστυνομικούς— τους οποίους κρατούν αιχμαλώτους σε βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ Κούρδοι αντάρτες.

«Γίνονται τεχνικές προετοιμασίες τώρα. Αποφασίσαμε να παραδώσουμε τους κρατικούς λειτουργούς που κρατάμε αιχμάλωτους μέσα σε μία εβδομάδα», είπε ο διοικητής του PKK Μουράτ Καραγιλάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Βάσει όσων φέρονται να έχουν συμφωνήσει ο Οτζαλάν και η κυβέρνηση της Άγκυρας, το PKK θα τερματίσει τις εχθροπραξίες και θα αποσύρει τους μαχητές του από το τουρκικό έδαφος στο πλαίσιο της έναρξης μιας διαδικασίας αφοπλισμού της οργάνωσης, με αντάλλαγμα την χορήγηση περισσότερων δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας και την κατοχύρωσή τους στο Σύνταγμα.

Τα μέλη του PKK πήραν τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984 με σκοπό την εγκαθίδρυση ενός κουρδικού κράτους στις περιοχές όπου αποτελούν την πληθυσμιακή πλειονότητα. Πλέον ζητούν αυτονομία για τις περιοχές τους. Η ένοπλη αυτή οργάνωση χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.