ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέες γέφυρες για την Τουρκία

Νέες γέφυρες για την Τουρκία

Η
Τουρκία υπέγραψε μια συμφωνία με την εταιρεία WFEL για την προμήθεια
δυο γεφυρών ξηράς υποστήριξης (Dry Support Bridge-DSB) τύπου M18.

Η Τουρκία υπέγραψε μια συμφωνία με την βρετανική εταιρεία WFEL για την προμήθεια δυο γεφυρών ξηράς υποστήριξης (Dry Support Bridge-DSB) τύπου M18.

Οι γέφυρες προβλέπεται με βάση την συμφωνία να παραδοθούν το 2010.

 

Με το συγκεκριμένο σύστημα, μόλις οκτώ στρατιώτες Μηχανικού και ένα όχημα μεταφοράς μπορούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων μεταξύ απόστασης 40 μέτρων σε λιγότερο από 90 λεπτά, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η γέφυρες αυτές έχουν αποκτηθεί και από τον αμερικανικό Στρατό και χρησιμοποιούνται ευρέως στο Ιράκ. Μάλιστα έχει χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη νέας έκδοσης για την γεφύρωση κενού 46 μέτρων.

Όταν αναπτυχθεί, μπορεί να υποστηρίξει βάρος 80 τόνων, για ερπυστριοφόρα οχήματα, και έως 100 τόνων για τροχοφόρα, ενώ το πλάτος της φτάνει τα 4,3 μέτρα. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό, η Τουρκία είχε δρομολογήσει και την προμήθεια αυτοκινούμενων γεφυροφόρων οχημάτων Leguan από την Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.