ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία : Έτοιμα τα βελτιωμένα άρματα μάχης Leopard 2NG

Τουρκία : Έτοιμα τα  βελτιωμένα άρματα μάχης  Leopard 2NG

H εταιρεία Aselsan αναμένεται να ολοκληρώσει μέσα στο μήνα Μάρτιο τις δοκιμές του βελτιωμένου άρματος μάχης Leopard 2NG (New Generation).

Συνολικά 171 άρματα μάχης του τουρκικού στρατού έχουν αναβαθμιστεί με το σύστημα ελέγχου πυρός Volkan της Aselsan με τα νέα άρματα να τοποθετούνται όπως συνηθίζουν οι Τούρκοι επιτελείς στην Ανατολική Θράκη .

Το Leopard 2NG είναι ένα άρμα μάχης Leopard 2A4 της KMW της αναβαθμισμένο με προηγμένες τεχνολογίες που παρέχουν αυξημένη προστασία  στον θώρακα αλλά και πρόσθετη  ισχύ πυρός.

Το πακέτο αναβάθμισης δίνει στο άρμα επιπλέον 25 χρόνια και ελάχιστο κόστος συντήρησης.

To πακέτο της λύσης διαθέτει πρόσθετη σπονδυλωτή βαλλιστική και αντι-ναρκική θωράκιση τοποθετημένη στο πύργο και το σκάφος, ενισχυμένο κάθισμα οδηγού, σύστημα πυρόσβεση στο διαμέρισμά μάχης, σύστημα παρατήρησης τοποθετημένο μπροστά και οπίσθιες θερμικές κάμερες, σύνδεση του περισκοπίου πυροβολητή και πανοραμικού περισκοπίου αρχηγού με ηλεκτρονικές μονάδες, προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός, σύστημα διαχείρισης μάχης, σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, ηλεκτρικό χειρισμό πύργου και πυροβόλου, αδρανειακό σύστημα πλοήγησης όπως επίσης και σταθεροποιημένο τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού οπλισμένο με πολυβόλο 12,7 χιλιοστών, αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων ή 7,62 χιλ. πολυβόλο εξοπλισμένο με θερμικό σκοπευτικό, σύστημα εικόνας ημέρας και αποστασιόμετρο λέιζερ και δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης.

Το νέο σύστημα ελέγχου πυρός περιλαμβάνει το σύστημα ανύψωσης πυροβόλου, τον αισθητήρα παρεκτροπών του πύργου, αυτόματο αισθητήρα καιρικών συνθηκών, κολιμάντορα συσκευής σύγκλησης πεδίου μάχης (FJA), μονάδες αδρανειακής μέτρησης, αισθητήρες θερμοκρασίας πυρομαχικών. Το σύστημα ελέγχου πυρός ς περιλαμβάνει τα ψηφιακά εσωτερικά συστήματα, τις μονάδες ψηφιακών οθονών, το λογισμικό του τακτικού συστήματος ράδιο-τηλεπικοινωνιών και υπολογιστή με λογισμικό ελέγχου και διοίκησης.

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα αρνητική για την ελληνική πλευρά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.