Οριστικοποιείται η προμήθεια 121 νέων μεταφορικών ελικοπτέρων από την Τουρκία

Οριστικοποιείται η προμήθεια 121 νέων μεταφορικών ελικοπτέρων από την Τουρκία

Ο
επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM)
Μουράντ Μπαγιάρ δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι η διαδικασία του
διαγωνισμού για 121 νέα ελικόπτερα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις
πρόκειται να οριστικοποιηθεί στα τέλη του Οκτώβρη. Με αυτόν τον τρόπο, μια ακόμα διαδικασία προμήθειας κύριου στρατιωτικού υλικού διευθετείται ταχύτατα.

Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) Μουράντ Μπαγιάρ δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι η διαδικασία του διαγωνισμού για 121 νέα ελικόπτερα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να οριστικοποιηθεί στα τέλη του Οκτώβρη, όπως ανάφερε σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην γείτονα χώρα, ο Μπαγιάρ δήλωσε ότι η SSM θα δεχθεί προσφορές για τον διαγωνισμό μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη και θα λάβει την τελική της απόφαση μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.

Μέχρι στιγμή, η ιταλική AgustaWestland του ομίλου Finmeccanica και η αμερικανική Sikorsky Aircraft του ομίλου United Technologies είναι οι δυο εταιρείες που έχουν υποβάλλει προσφορά.

Ωστόσο, η Μείζονα Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, της οποίας προεδρεύει ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχουν τον τελευταίο λόγο πάνω στο θέμα.

Στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής στις αρχές Ιουλίου, ο Υπουργός Άμυνας Βεκντί Γκιονούλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει να διεξάγει μια ακόμα συνεδρίαση σύντομα για να συζητήσει το θέμα της διαδικασίας προμήθειας.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο Stephen Estill, αντιπρόεδρος της Sikorsky, είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερ τον Απρίλιο ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εξασφαλίσει αντισταθμιστικά οφέλη ύψους έως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 20 χρόνια, αν η εταιρεία του κέρδιζε τον διαγωνισμό.

Υποστήριξε ότι η Sikorski εγγυάται την κατασκευή των ελικοπτέρων από κοινού με τουρκικές εταιρείες, και εν συνεχεία την αγορά 200 ελικοπτέρων για προώθηση και στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ελικόπτερα θα κατανεμηθούν για την κάλυψη των τουρκικών αναγκών ως εξής:

Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις: 79

>Στρατοχωροφυλακή: 30

>Στρατός: 20

>Ειδικές Δυνάμεις: 11

>Ναυτικό: 6

>Αεροπορία: 6

>Ακτοφυλακή: 6

Κρατικές/κυβερνητικές υπηρεσίες: 42

>Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας: 20

>Γενική Διεύθυνση Δασών: 20

>Γενικά Ηλεκτρονικά Συστήματα: 2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.