ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αμφίβολο το μέλλον του πρώτου σχεδίου για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

Αμφίβολο το μέλλον του πρώτου σχεδίου για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ εξέφρασε αμφιβολίες για το μέλλον του πρώτου σχεδίου για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο διαγωνισμός μπορεί να ακυρωθεί.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ εξέφρασε αμφιβολίες για το μέλλον του πρώτου σχεδίου για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο διαγωνισμός μπορεί να ακυρωθεί, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Στην πραγματικότητα, μία μόνο κοινοπραξία, που τελεί υπό τη διεύθυνση της ρωσικής κρατικής εταιρείας Atomstroyexport, έκανε προσφορά στο διαγωνισμό, ο οποίος άρχισε πέρυσι, για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής 4.800 MW στο Ακουγιού, στην επαρχία της Μερσίνης, στην ακτή της Μεσογείου.

Έκτοτε διεξάγονται διαπραγματεύσεις με αυτήν την κοινοπραξία για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που θα παράγει ο σταθμός.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, στη νότιο Τουρκία, όπου αναμένεται να κατασκευαστεί ο σταθμός ότι «Φαίνεται ότι υπάρχουν κενά, καθώς ο διαγωνισμός είχε μόνο μία προσφορά εξαιρετικά ακριβή. Το δηλώνω σαφώς και ανοιχτά ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η τιμή που διαπραγματευόμαστε είναι υψηλότερη από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται στην Τουρκία».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ακύρωσης του διαγωνισμού σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, δήλωσε απλώς ότι «Δεν μπορώ να πω ‘ναι’ ή ‘όχι’»

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα αυτά, η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στα σχέδιά της για την πυρηνική ενέργεια, προσέθεσε.

«Η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να μείνει προσηλωμένη στην πυρηνική ενέργεια, αλλά με λογικό κόστος» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης όσον αφορά το σχέδιο αυτό θα ανακοινωθεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.