ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κοινή αεροπορική άσκηση (Indus Viper-2013) μεταξύ Τουρκίας –Πακιστάν

Κοινή αεροπορική άσκηση (Indus Viper-2013) μεταξύ Τουρκίας –Πακιστάν

Ο στόχος της άσκησης ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Αεροποριών των δυο χωρών καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο trt Haber.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των Αεροποριών της Τουρκίας και του Πακιστάν διοργάνωσαν κοινή άσκηση στην αεροπορική βάση Μουσάχ στην πόλη Σαργκόντα του Πακιστάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη ο στόχος της κοινής άσκησης με την ονομασία Indus Viper-2013 (Ινδική Οχιά), που διοργανώθηκε μεταξύ 4 με 18 Μαρτίου υπό την φιλοξενία της Πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας (PAF), ήταν η προώθηση της ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Αεροποριών της Τουρκίας και του Πακιστάν, η ανάπτυξη της από κοινού δράσης μεταξύ των συμμετεχόντων παραγόντων στις επιχειρήσεις, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών όσον αφορά τους τύπους των αεροσκαφών και τα οπλικά συστήματα”.

Στην άσκηση συμμετείχαν πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-16 καθώς και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού από το Αρχηγείο 5ης  Πτέρυγας Μάχης στην επαρχία Merzifon της Amasya.

Την άσκηση Indus Viper-2013 παρακολούθησαν ο διοικητής επιχειρήσεων της Τουρκικής Αεροπορίας υποπτέραρχος Ateş Mehmet İrez, ο Πακιστανός ομόλογος του υποπτέραρχος Ουασίμ Αντ Ντιν, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ισλαμαμπάντ Babür Hızlan, ο στρατιωτικός ακόλουθος του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ισλαμαμπάντ επιτελής αντισυνταγματάρχης Cengiz Hakan καθώς και πολλοί Πακιστανοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Στην άσκηση στην αεροπορική βάση Μουσάχ, η οποία διήρκησε 12 ημέρες και την τελευταία μέρα της οποίας παρακολούθησε ένας περιορισμένος αριθμός δημοσιογράφων, τα μαχητικά αεροσκάφη των δυο χωρών, στο πλαίσιο του σεναρίου της επιχείρησης διοργάνωσαν αεροπορικές επιθέσεις κατά διάφορων στόχων. Η επιχείρηση κατά την οποία εφαρμόστηκαν διάφορες τακτικές κατά των ελιγμών των εχθρικών στόχων, στέφθηκε με επιτυχία.

Οι αεροπορίες των δυο χωρών είχαν διοργανώσει επίσης κοινές ασκήσεις το 2004 και το 2008 στη Konyaμε την ονομασία Anadolu Kartalı(Αετός της Ανατολίας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.