ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανάπτυξη και παραγωγή ελικοπτέρου από την Άγκυρα μέχρι το 2016!

Ανάπτυξη και παραγωγή ελικοπτέρου από την Άγκυρα μέχρι το 2016!

Η Τουρκία σχεδιάζει να αναπτύξει και να παράγει το δικό της ελαφρύ ελικόπτερο υποστήριξης μάχης-μεταφορών στα επόμενα 10 χρόνια και είναι κάλεσε επίσημα άλλες χώρες να συνεργαστούν μαζί της αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της η Διεύθυνση Αμυνιτκής Βιομηχανίας (Undersecretariat for Defense Industries -Savunma Sanayii Mustesarligi) της γείτονος χώρας μέσα στην “Λευκή Βίβλο” για την αμυντική βιομηχανία στα έτη 2009-2016, όπου περιγράφονται οι στρατηγικοί στόχοι της πολεμικής βιομηχανίας της γειτονικής χώρας,

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί με στόχους τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την υλικοτεχνική υποστήριξη  ένα ελαφρύ μονικινητήριου ελικοπτέρου, μικρού βάρους μεταξύ των τριών και τεσσάρων τόνων

“Το πρόγραμμα θα έχει ως στόχο κυρίως την τοπική αγορά, αλλά και θα είναι ανοικτή στη συνεργασία με άλλα έθνη,” αναφέρει στην έκθεση το SSM του αναμορφωτή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Μουράτ Μπαγιάρε. Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει τόσο στρατιωτική όσο και πολιτική εφαρμογή.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι «η  SSM επιθυμεί τη συνεργασία με την άλλες χώρες» για την ελαχιστοποίηση φυσικά του τεχνικού ρίσκου.

“Η βασική γραμμή συναρμολόγησης στην Τουρκία, και μια δεύτερη γραμμή συναρμολόγησης μπορεί να καθοριστεί για κάθε ενδιαφερόμενο δεύτερη χώρα,” αναφέρει στο έγγραφό της η SSM. “Αυτές οι ενδεχόμενες δευτερογενείς χώρες θα είναι ευπρόσδεκτες να παράγουν οι ίδιες την άτρακτο στις πλατφόρμες τους, αλλά τελική γραμμή συναρμολόγησης τους θα βρίσκεται στην Τουρκία.”

“Ορισμένα τμήματα του κινητήρα που θα επιλεγούν θα πρέπει να παράγονται ήδη και η συναρμολόγηση του κινητήρα θα εκτελείται στην Τουρκία,”  γράφει η SSM.

“Η Τουρκία θεωρεί ότι έχει πλέον την απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή του δικού της ελικοπτέρου κατηγορίας 3-4 t.», δήλωσε Αμερικανός αναλυτής της αμυντικής βιομηχανίας στην Άγκυρα. “Όμως, τελικά, η εγχώρια ανάπτυξη μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.