ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Μπουμ” στις τουρκικές εξαγωγές αμυντικού υλικού

“Μπουμ” στις τουρκικές εξαγωγές αμυντικού υλικού

«Μπούμ» στις εξαγωγές τουρκικού αμυντικού υλικού προβλέπει, η υπηρεσία πολεμικής βιομηχανίας της χώρας  από το 2010.

Η SSM στην ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ 2009-2016 αναφέρει ότι οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες θα εξάγουν εξοπλισμό ύψους 1 δισ. δολαρίων ετησίως έως το τέλος του 2010! Πέρσι οι τουρκικές εξαγωγές ανήλθαν σε 576 εκατομμύρια δολάρια δήλωσε ο επικεφαλής της SSM Μουράτ Μπαγιάρ.

Η SSM αναφέρει στην έκθεσή της ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία και ειδικά αυτή των χερσαίων συστημάτων μπορεί να αυξήσει άμεσα το ποσοστό των εξαγωγών της. Οι τουρκικές βιομηχανίες χερσαίων συστημάτων έκαναν εξαγωγές ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων ως το 2007 και μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το τέλος του 2010.

Μέχρι το τέλος του 2010, σχεδόν το 50% των απαιτήσεων αμυντικών συστημάτων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρέπει να παράγονται εγχωρίως, αναφέρει η έκθεση. Το 2009 η Τουρκία θα δαπανήσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια νέων συστημάτων.

Η SSM δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 1985 για να επιβλέψει τις αγορές αμυντικού εξοπλισμού και να συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής αμυντικής βιομηχανίας.

Υπό την ηγεσία του Μουράτ Μπαγιάρ έχει κυριολεκτικά «εκτοξευθεί».

Η σύγκριση με τα καθ’ημάς και τους ισχυρισμούς της νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουρ΄γείου Εθνικής Άμυνας ότι “Έχουμε περισσότερες αμυντικές βιομηχανίες απ’ότι χρειαζόμαστε” προκαλεί μελαγχολία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.