Διαψεύδει η Τουρκία οτι “άνοιξε” τον εναέριο χώρο της

Διαψεύδει η Τουρκία οτι “άνοιξε” τον εναέριο χώρο της

Το τουρκικό γενικό επιτελείο  με ανακοίνωσή του διαψεύδει όσα υποστήριξε ο τουρκικό Τύπος σε δημοσιεύματά του, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία άνοιξε τον εναέριό της χώρο σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) των ΗΠΑ, τα οποία εκτελούν αποστολές συλλογής πληροφοριών στο Ιράν αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman Todays.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης. Στη συμφωνία, συνεχίζει το επιτελείο, περιέχεται η πρόβλεψη, ότι οι πτήσεις αμερικανικών UAV διενεργούνται απολύτως εντός των ορίων που καθορίζουν οι τουρκικές οδηγίες και αφορούν τις επιχειρήσεις εναντίον «της αποσχιστικής τρομοκρατικής ομάδας» στο Βόρειο Ιράκ, δηλαδή το κουρδικό PKK.

Καταλήγει δε η ανακοίνωση, ότι τα τέσσερα UAV που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, είναι άοπλα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους. Αν το ερώτημα προς εμάς είναι εάν η αακοίνωση μας πείθει, η απάντηση είναι όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.