ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρματαγωγά θα ναυπηγήσει η Τουρκία

Αρματαγωγά θα ναυπηγήσει η Τουρκία

Η ναυπήγηση των σύγχρονων αρματαγωγών σχεδιάζεται να ξεκινήσει εντός του μήνα στα ναυπηγεία Anadolu και θα γίνει με εθνικούς πόρους αναφέρει το trt Haber.

Τα ναυπηγεία Anadolu έχουν προσδιοριστεί στο στρατηγικό έγγραφο του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας ως ένα από τα στρατιωτικά ναυπηγεία του ιδιωτικού τομέα που θα ναυπηγούν στρατιωτικά πλοία για την Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την σχεδίαση των δυο αμφίβιων πλοίων του διαγωνισμού που είχε κερδίσει το 2010.

Σήμερα θα υπογραφούν εργολαβικά συμβόλαια με την ASELSAN, την HAVELSAN και την İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ. Σύμφωνα με αυτές η ASELSAN θα κατασκευάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα των πλοίων, η HAVELSAN το σύστημα διαχείρισης μάχης και η İŞBİR τις γεννήτριες.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ναυπηγείων Anadolu, Muharrem Faruk Ürkmez, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu είπε τα εξής:

«Υπογράφηκε δανειακή σύμβαση με το υφυπουργείο Θησαυροφυλακίου. Η ναυπήγηση των πλοίων θα ξεκινήσει μετά την έγκριση της δανειακής σύμβασης στο υπουργικό συμβούλιο».

«Η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου θα ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερα χρόνια… Τα αρματαγωγά θα μπορούν με άνεση να μεταφέρουν 20 άρματα μάχης. Θα υπάρχει και ελικοδρόμιο για ελικόπτερα γενικής χρήσης 15 τόνων», είπε ο Muharrem Faruk Ürkmez.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defenecenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.