ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών κόστισε στην Τουρκία 300 δις δολάρια

Η καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών κόστισε στην Τουρκία 300 δις δολάρια

Παριστάμενος στην τελετή έναρξης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδεία ορισμένων υπουργών, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο χρηματιστήριο, δήλωσε ότι η Κωνσταντινούπολη θα καταστεί παγκόσμια κεφαλαιακή πρωτεύουσα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η τρομοκρατία στοίχισε στην χώρα περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η τρομοκρατία κόστισε περίπου 300 δις δολάρια κατά τα τελευταία 29 χρόνια, σύμφωνα με έναν υπολογισμό. Η τρομοκρατία είχε αφαιρέσει ζωές, επίσης είχε στόχο την οικονομία. Ελπίζω ότι θα σώσουμε ζωές, φέρνοντας αναζωογόνηση στην οικονομία με τη διαδικασία της λύσης που βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Ερντογάν.

Υπογράμμισε ότι πολλές επενδύσεις είχαν αποτύχει να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία, λόγω των φόβων που δημιουργούνταν από τη τρομοκρατία, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η δήλωση ήρθε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα με τις συναντήσεις που γίνονται με τον φυλακισμένο ηγέτη του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.