Μετατέθηκε η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Τουρκία

Μετατέθηκε η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Τουρκία

Στις 21 Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να έρθει  στην Τουρκία η ισραηλινή αντιπροσωπεία για να συζητήσει το θέμα των αποζημιώσεων που θα πληρωθούν στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο πλοίο  Mavi Marmara αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Bülent Arınç είπε πως αναβλήθηκε η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας επειδή η πρώτη ημερομηνία που ανακοινώθηκε συμπίπτει με την ημερομηνία που ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό.

 Στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan, τέθηκαν επί τάπητος ποικίλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Bülent Arınç που απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων έπειτα από τη συνεδρίαση, ανακοίνωσε πως αναβλήθηκε η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας για τις αποζημιώσεις και είπε:

 «Στις 11 του μηνός θα ερχόταν η ισραηλινή αντιπροσωπεία, αλλά αλλάξαμε την ημερομηνία αυτή διότι την ίδια περίοδο εγώ θα συνοδεύω τον πρωθυπουργό στις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει σε Κιργισία και Μογγολία. Επικοινωνήσαμε με την ισραηλινή αντιπροσωπεία, θα είναι στην Τουρκία 21 ή 22 του μηνός. Δεν τίθεται θέμα για μια μεγάλη καθυστέρηση. Άλλωστε τα μέλη της ισραηλινής αντιπροσωπεία θα αποτελούνται από γραφειοκράτες κυρίως και εκπροσώπους της κυβέρνησης, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το συντομότερο δυνατόν αποπεράτωση των θεμάτων που υπάρχουν στη ημερήσια διάταξη».

 «Και το σημείο που έχουμε φτάσει σε ότι αφορά τη διαδικασία που συνεχίζεται για τον τερματισμό του ζητήματος της τρομοκρατίας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και βέβαια υπάρχουν εργασίες για αποχώρηση των τρομοκρατών αφήνοντας τα όπλα, αλλά δεν είναι δυνατόν να πω κάτι αυτή τη στιγμή για την ημερομηνία και τον τρόπο που θα γίνει αυτό» σημείωσε ο κος Arınç.

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που αναφέρθηκε και στις αντιπαραθέσεις αναφορικά με τη συγκρότηση διερευνητικής επιτροπής για τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος της τρομοκρατίας στη Βουλή, είπε:

 «Είπαμε αρκετές φορές πως το κοινοβούλιο δεν θα είναι εντός της διαδικασίας αυτής, ότι δεν υπάρχει ανάγκη για θέσπιση νέου νόμου και πως η κυβέρνηση είναι η μοναδική συνομιλήτρια. Γνωρίζουμε τι λένε το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP)  και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), συνεχίζει την ίδια ρητορική και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP). Αυτό που έχει σημασία είναι το τί λέμε και τί πράττουμε εμείς. Αφού δεν υπάρχει ανάγκη για θέσπιση νόμου, αποτελεί λύση η συγκρότηση μιας διερευνητικής επιτροπής από τη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.