«Πρόωρα» τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας

«Πρόωρα» τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας

H Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει την φήμη για άρνηση επί ισραηλινού αιτήματος που ζητά την άδεια για να φιλοξενηθούν ισραηλινά μαχητικά σε αεροπορική βάση της τουρκικής Αεροπορίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Άγκυρα ανέφεραν σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ γίνεται «βήμα προς βήμα».

Βασικό είναι το ζήτημα της αποκατάστασης διπλωματικών επαφών καθώς μετά το περιστατικό κατάληψης του πλοίου Mavi Marmara από ισραηλινούς βατραχανθρώπους το Μάιο του 2010, ανακλήθηκε ο πρέσβης της Άγκυρας από το Τελ Αβίβ.

Ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι σε αυτό το στάδιο, ζητήματα που αφορούν τη στρατιωτική συνεργασία είναι εκτός πλαισίου και πρόωρα.

Σύμφωνα με άρθρο των Sunday Times ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, επιχειρεί στο πλαίσιο των συνομιλιών επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, να «αναστήσει» την αμυντική συμφωνία του 1996 με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό προβλεπόταν η συμμετοχή της ισραηλινής Αεροπορίας σε εκπαιδευτικές ασκήσεις εντός του τουρκικού εναέριου χώρου ενώ σε αντάλλαγμα το Τελ Αβίβ προσέφερε προηγμένη τεχνογνωσία σε τεχνολογία πυραύλων και σε συστήματα παρακολούθησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.