Αίτημα της Λιβύης προς την Τουρκία για να βοηθήσει στην εκδίωξη των μισθοφόρων από την χώρα

Αίτημα της Λιβύης προς την Τουρκία για να βοηθήσει στην εκδίωξη των μισθοφόρων από την χώρα

Βοήθεια από τη η Τουρκία ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Najla Mangoush, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της, Μ.Τσαβούσογλου λέγοντας πως «ζητήσαμε την συνδρομή της Τουρκίας για την απομάκρυνση των ξένων μισθοφόρων από την Λιβύη», αναφερόμενη στις δυνάμεις των Ρώσων εθελοντών της Wagner και τους Σουδανούς και τους μισθοφόρους από το Τσαντ που υπηρετούν στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ.

Ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ συμφώνησε ότι «Η Τουρκία (σ.σ. τουρκικός Στρατός) βρίσκεται στην Λιβύη βάσει συγκεκριμένης συμφωνίας. Έτσι δεν μπορεί να συγκρίνεται με τους ξένους μισθοφόρους και άλλες ξένες προς την Λιβύη ένοπλες ομάδες».

https://twitter.com/LibyaReview/status/1389245517129977857

Ακόμη ο Τσαβούσογλου είπε:

«Η Λιβύη είναι μια ιερή χώρα για εμάς. Ως Τουρκία, υιοθετούσαμε πάντα την αρχή της προστασίας της ακεραιότητας, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της πολιτικής ενότητας της Λιβύης.

Είμαστε πάντα δίπλα στο λαό της Λιβύης και στις νόμιμες κυβερνήσεις της, κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρών της.

Στη διάρκεια των επιθέσεων στην Τρίπολη, η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε ορισμένες χώρες. Μόνο η Τουρκία απάντησε θετικά σε αυτό το κάλεσμα.

Η υποστήριξη που παρείχαμε απέτρεψε τον εμφύλιο πόλεμο, τις αδελφικές συγκρούσεις και την ανθρώπινη τραγωδία» ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε πως συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του το ζήτημα του τουρκολιβυκού μνημονίου για τα θαλάσσια σύνορα των δυο χωρών και τα επόμενα βήματα που θα κάνουν πάνω σε αυτό.

https://twitter.com/eha_news/status/1389220095004758020

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/eha_news/status/1389237480684244994

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.