Βίντεο: Η Ελληνίδα πρέσβης Α.Νασίκα αποχωρεί από το ρωσικό ΥΠΕΞ μέσα σε πολύ άσχημο κλίμα

Μετά την απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματών

Βίντεο: Η Ελληνίδα πρέσβης Α.Νασίκα αποχωρεί από το ρωσικό ΥΠΕΞ μέσα σε πολύ άσχημο κλίμα

Η πρέσβης της Ελλάδος Αικατερίνη Νασίκα αποχωρεί από το ρωσικό ΥΠΕΞ μέσα σε πολύ άσχημο κλίμα.

Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι χειρότερες από ποτέ, ίσως έχουν πέσει στο ίδιο ναδίρ που είχαν φτάσει μεταξύ Ελλάδας και Σοβιετικής Ένωσης (την πρόγονης κρατικής υπόστασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας) την δεκαετία του ’20.

«Ανεπιθύμητα πρόσωπα» χαρακτήρισε η Μόσχα οκτώ Έλληνες διπλωμάτες, δίνοντάς τους οκτώ ημέρες για να φύγουν από χώρα, όπως γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απέλαση των Ελλήνων διπλωματών γίνεται σε απάντηση της απέλασης 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα τον περασμένο Μάιο λόγω της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή για να δώσει εξηγήσεις πάνω στη «συγκρουσιακή», όπως τη χαρακτηρίζει η Δούμα, «πορεία που ακολουθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις, δεδομένης της στρατιωτικής βoήθειας από την Αθήνα στο Κίεβο».

Πρόκειται για τους:

Νικόλαο Κρίκο, γενικό πρόξενο στη Μόσχα

Ευαγγελία Καλαιτζή, πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα

Σταύρο Βενιζέλο, Πρεσβευτή Σύμβουλος

Νικόλαο Σαπουντζή, Σύμβουλο Πρεσβείας

Ευάγγελο Πελεκάνο, Σύμβουλο Πρεσβείας

Ανδρέα Γκοτσίνα, Σύμβουλο Πρεσβείας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αθανάσιο – Αλέξανδρο Καυκαλίδη, Γραμματέα Πρεσβείας και έναν διοικητικό υπάλληλο της πρεσβείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.