ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η απάντηση ΥΕΘΑ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Περισσότερα θα σας πει το Υπουργείo Ανάπτυξης και Επενδύσεων»

Η απάντηση ΥΕΘΑ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Περισσότερα θα σας πει το Υπουργείo Ανάπτυξης και Επενδύσεων»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση που έθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και την επίσημη κυβερνητική θέση για το μέλλον, την ανάπτυξή τους και την τη συμπερίληψη όλων των εργαζομένων στα σχέδια αυτά.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε, κατά το μέρος στο οποίο εμπίπτει υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας την έμπρακτη υποστήριξη του ΥΠΕΘΑ με στόχο την βιωσιμότητα, την προοπτική και την ανάπτυξη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την σημασία που έχουν για την επιχειρησιακή λειτουργία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Επίσημη θέση της κυβέρνησης για το μέλλον και την ανάπτυξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας όπως και τη συμπερίληψη όλων των εργαζομένων στα σχέδια», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι, το ΥΠΕΘΑ συμβάλλει εμπράκτως στην προσπάθεια βιωσιμότητας, προοπτικής και ανάπτυξης των ναυπηγείων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαχρονικά έχουν εκτελεστεί σε εγχώρια ναυπηγεία (ΕΝΑΕ, ΝΒΕΕ, κ.ά.), η ναυπήγηση νέων μονάδων (Φρεγάτες, Κανονιοφόροι, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων, Αρματαγωγά, Πυραυλάκατοι, Πλοία Γενικής Υποστήριξης, Υποβρύχια, Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου) καθώς και η ανάληψη
υποχρέωσης από πλευράς του ΠΝ των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΝΒΕΕ ΑΕ), ακολουθώντας τη διακηρυγμένη αρχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων του ΠΝ και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Σε κάθε περίπτωση, τα ναυπηγεία, ως στοιχείο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και της εθνικής οικονομίας. Περαιτέρω, όμως, η εταιρεία «ΝΒΕΕ ΑΕ» είναι ιδιωτική επιχείρηση, μη εποπτευόμενη από το ΥΠΕΘΑ, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί τον αντισυμβαλλόμενο που αξιώνει την εξυπηρέτησή του και μάλιστα έχει ταλαιπωρηθεί επιχειρησιακά και οικονομικά από την αργοπορία της περάτωσης των ΤΠΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν κατακλείδι, το ΥΠΕΘΑ προσβλέπει σε σύγχρονες, ισχυρές και ικανές ναυπηγικές επιχειρήσεις, και για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με τα καθ’ ύλη αρμόδια Υπουργεία, που έχουν και την αποφασιστική αρμοδιότητα. Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι τo συνερωτώμενο Υπουργείo Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.