Κεντρική ομιλία στην Μόσχα του Π.Παναγιωτόπουλου…

Κεντρική ομιλία στην Μόσχα  του Π.Παναγιωτόπουλου…

Από τους κεντρικούς ομιλητές θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Διεθνές Συνέδριο  με θέμα «Στρατιωτικές και Πολιτικές απόψεις για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια» στην Μόσχα, την οποία επισκέπτεται από αύριο βράδυ μέχρι την Παρασκευή (υπάρχει περίπτωση να παρατείνει μέχρι και τις 25/05 την παραμονή του).

Στο Συνέδριο, εκτός του Π.Παναγιωτόπουλου που θα μιλήσει με θέμα «Προκλήσεις Ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου», θα μιλήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Shoygu, καθώς και ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean Yves Le Drian.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Shoygu και με άλλους εκπροσώπους της Ρωσικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Άμυνας στρατηγός Sergey Shoygu, γεννημένος την 21 Μαΐου του 1955, έχει τιμηθεί με την διάκριση του ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από τον Μάιο του 2012 ανέλαβε Κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας.

Είναι ευρύτατα γνωστός και θεωρείται πολιτικός κύρους στην χώρα του,  αφού υπήρξε  Πρόεδρος και Υπουργός για πάνω από δέκα χρόνια στον τομέα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2007 είχε διαχειριστεί την ρωσική βοήθεια στην πυρόπληκτη Ελλάδα με τις διαδοχικές αποστολές ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών Be-200 Beriev.

Σήμερα είναι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Ρωσίας της κυβέρνησης Β.Πούτιν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

            

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.