Θέλουν να κόψουν την εκπομπή “Αρετή και Τόλμη”;

Θέλουν να κόψουν την εκπομπή “Αρετή και Τόλμη”;

Το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος είναι ένας αυτοδημιούργητος επαγγελματίας (με εξαιρετικές σπουδές στο Πολυτεχνείο – πολιτικός μηχανικός – στην Νομική Σχολή Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Vincennes στο Παρίσι) και δεν ανήκει σε πολιτικό “τζάκι” για να έχει την απαραίτητη “ασπίδα προστασίας” που απολαμβάνουν οι συστημικοί πολιτικοί , τον κάνει συχνά-πυκνά εύκολο στόχο προσωπικών επιθέσεων πολιτικών αντιπάλων του, ειδικά όταν επιχειρεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο που να ξεφεύγει από τα “ευρωατλαντικά” πλαίσια.

Εκ των αρχιτεκτόνων της πολιτικο-στρατιωτικής προσέγγισης και σύναψης στενών συμμαχικών δεσμών με το Ισραήλ και την Γαλλία, αλλά και οπαδός της θεωρίας του “ανήκομεν εις της Δύσιν αλλά ανήκουμε και στην μεγάλη οικογένεια των Ορθοδόξων όπου βρίσκεται και η Ρωσία”, επιχείρησε μετά από τρία χρόνια “παγώματος” των ελληνορωσικών αμυντικών σχέσεων σε ένα κρίσιμο ταξίδι για το μέλλον των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας να αναθερμάνει το πλαίσιο αυτών των σχέσεων.

Και – ω, τι σύμπτωση – ευρισκόμενος στην Μόσχα μια εβδομαδιαία παραπολιτική εφημερίδα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του γιατί “Δαπανά 185.00 ευρώ το χρόνο για προσωπική του προβολή” με τον συντάκτη να αναφέρεται στο ετήσιο κόστος της αρχαιότερης εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης που ξεκίνησε από την εποχή της ΥΕΝΕΔ και πραγματικά διδάσκει – στο μέτρο των δυνατοτήτων της – κάτι που ολοένα στερείται και περισσότερο ο ελληνικός λαός: Κουλτούρα ασφάλειας μέσω της προβολής των δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων!

Στην εκπομπή απασχολούνται συνολικά 12 άτομα, δημοσιογράφοι και τεχνικοί και κοστίζουν για ένα χρόνο (54 επεισόδια) όσο κοστίζουν τρία επεισόδια εκπομπών ηθοποιών που καλούν άλλους ηθοποιούς και τρώνε και πίνουν συνοδεία οργάνων σε “ψυχαγωγικές” εκπομπές στην αθάνατη ελληνική κρατική τηλεόραση.

Την ύπαρξη αυτής της – δυστυχώς μοναδικής – εκπομπής των ΕΔ χρησιμοποίησε σήμερα η εν λόγω εφημερίδα για να επιτεθεί στον Π.Παναγωτόπουλο ότι “την χρησιμοποιεί για την προσωπική του προβολή” και ότι αυτή η “προβολή κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 185.000 ευρώ τον χρόνο”!

Υπενθυμίζουμε ότι η εκπομπή αυτή ξεκίνησε από τότε που άρχισε να εκπέμπει η ΥΕΝΕΔ στην δεκαετία του 1960 και να σημειώσουμε ότι από τους 12 που εργάζονται σε αυτήν (όλοι καλοί συνάδελφοι) ουδείς προσελήφθη επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Οι 11 είχαν προσληφθεί σε διάφορες περιόδους που ξεκινούν από την υπουργία του Γ.Βαρβιτσιώτη (οι προγενέστεροι συναξιοδοτήθηκαν στο μεταξύ) και ένας μόνο προσελήφθη επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου. 

Σε ότι αφορά το “έγκλημα” να χρησιμοποιείται το συνεργείο της εκπομπής για να καταγράφονται δηλώσεις του υπουργού και της λοιπής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου, νομίζουμε ότι ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος της εκπομπής: Πέρα από τις στρατιωτικές δραστηριότητες να προβάλλει και την πολιτική ασφάλειας της χώρας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των καθ’ύλην αρμόδιων.

Και για την οποία πολιτική ασφάλειας της χώρας την έχουν χεσ…νη (με το συμπάθειο…) όλα τα ιδιωτικά κανάλια που ενδιαφέρονται αποκλειστικά με τα λοιπά “καυτά” θέματα της επικαιρότητας, είτε έχουν σχέση με την εμφάνιση κάποιας τηλεπερσόνας με το καινούριο της “αμόρε” ή το αν η τρόικα είναι ευχαριστημένοι από την εξαθλίωση των πολιτών ή θέλει και άλλα φορολογικά μέτρα...

Aν θα ήθελαν να ασκήσουν σφοδρή πολιτική κριτική στον Π.Παναγωιτόπουλο για την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ήταν πολύ εύκολο.

Μόνο το defencenet.gr να διαβάσουν (συνήθως, προτιμούν να το αντιγράφουν…) θα έβρισκαν πολλά θέματα για να σφυροκοπήσουν τον υπουργό, από τους μισθούς πείνας των στελεχών μέχρι την φοβική πολιτική έναντι της Τουρκίας.

Αλλά προτίμησαν κριτική “του αέρος”, επί προσωπικού.

Είπαμε: Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το ταξίδι στην Μόσχα συνδυάστηκε με ένα τέτοιο κείμενο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.