ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με τον Ρώσο πρεσβευτή

Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με τον Ρώσο πρεσβευτή

Μετά από αναβολές αρκετών μηνών που ξεκίνησαν από την εποχή της υπουργίας του Πάνου Παναγιωτόπουλου, τελικά ο Ρώσος πρεσβευτής Vladimir Chkhikvishvili στην Αθήνα συναντήθηκε επιτέλους με κάποιον Έλληνα  υπουργό Άμυνας.

Μάλιστα η συνάντηση αυτή μεταξύ του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του  Vladimir Chkhikvishvili  έγινε σε μια ιδιαίτερα κακή συγκυρία σε όσο αφορά τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις και εν μέσω της διαμετρικά αντίθετης τοποθέτησης των δύο χωρών στη συριακή κρίση.

Πάντως και παρά το δυσμενές αυτό κλίμα, η συνάντηση ήταν αρκετά θερμή δεδομένου και του χαρίσματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου να «σπάει τον πάγο».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της Συρίας αλλά και οι αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών. Υπενθυμίζουμε ότι στα ανοικτά ζητήματα βρίσκεται η εκτέλεση βολής των S-300 στην Κρήτη η υπογραφή συμφωνίας  “follow on support” για  τα ΠΤΜ Zubr και S-300 και πάνω από όλα η υπογραφή σύμβασης – πλαίσιο που θα κωδικοποιεί την ελληνο-ρωσική αμυντική-βιομηχανική συνεργασία.

Σημειώνεται ότι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου την Ελλάδα θα επισκεφτεί ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.