Εξαιρετικής σημασίας η συνεργασία ΝΑΤΟ – Ρωσίας

Εξαιρετικής σημασίας η συνεργασία ΝΑΤΟ – Ρωσίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,τόνισε την σημασία συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ρωσίας

«Με μεθοδική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και της τεχνολογίας, αντιμετωπίζονται οι σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα ιδίως της κυβερνοάμυνας. Στην κατεύθυνση αυτή, κρίσιμος είναι ο ρόλος των εμπειριών και των δυνατοτήτων κάθε κράτους – μέλους και της ετοιμότητας για άμεση συνδρομή και συνεργασία» τόνισε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Με δεδομένη εξάλλου την ανάγκη αλλά και την ευκαιρία για ανάπτυξη και κεφαλαιοποίηση των συνεργειών, ως Ελλάδα αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αρχή της «έξυπνης άμυνας» (smart defense) και στην επεξεργασία κοινών δομών και σχηματισμών. Η επιδίωξη των κοινών σκοπών και στόχων θα ενισχυθεί και από την αξιοποίηση όλων των κονδυλίων της Συμμαχίας που διατίθενται στα κράτη – μέλη.

Η χώρα μας είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις της Συμμαχίας. Στο πλαίσιο μάλιστα της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014, όπου η κοινή πολιτική στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας είναι βασική προτεραιότητα, θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην επιδίωξη όλων αυτών των στόχων, που προϋποθέτουν την ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ με πρωτοβουλίες σε κοινούς τομείς μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, της Ε.Ε. και της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία είναι εξαιρετικής σημασίας, όπως φάνηκε και στη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας κ. Sergey Shoygu.

Η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και του αναβαθμισμένου σταθεροποιητικού ρόλου της στην περιοχή, μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει από μια τέτοια προοπτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.