Ελευσινιώτης: “Λίστα στο διαδίκτυο με τα 1.225 ακίνητα του στρατού”

Ελευσινιώτης: “Λίστα στο διαδίκτυο με τα 1.225 ακίνητα του στρατού”

Πρωταρχικός σκοπός είναι η εκμετάλλευση – ενοικίαση των 1.225 ακινήτων του στρατού  και γι’αυτόν τον λόγο την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί λίστα στο διαδίκτυο με τα προς διάθεση ακίνητα, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Δ. Ελευσινιώτης είπε ότι η περιουσία των Ταμείων Εθνικής Άμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία και θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. Πρόσθεσε ότι «το σύνολο των ακινήτων ανέρχεται 1.225» και εξήγησε  πως «αυτό που κάναμε τα τελευταία 2 χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των 3 ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από 1 μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση. Δηλαδή σε ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα ώστε να μην λέμε μόνο που βρίσκεται το ακίνητο. Αυτό θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2013».

Εξήγησε ότι πρωταρχικός σκοπός «είναι εκμετάλλευση – ενοικίαση των ακινήτων. Τα χρήματα θα οδηγούνται στο ΓΕΣ και αυτό με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων.  Η περιουσία έχει ταχθεί για την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, ανακατασκευή στρατιωτικών κτιρίων, κατασκευή οχυρωματικών έργων, επαύξηση αμυντική οργάνωσης της χώρας».

Τόνισε ότι «Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η 6μελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους 2 υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

Επεσήμανε ότι η πρώτη καταγραφή ξεκίνησε στα τέλη του 2010 και εξήγησε ότι «αυτό γίνεται προκειμένου να γνωρίζουμε ποια είναι τα ακίνητα, ποια η αξία τους και πως μπορούν να ενοικιαστούν» πρόσθεσε δε πως «Πριν από 2 ημέρες ήρθε ο φάκελος στο γραφείο μου για να υπογράψω και να βγει στο διαδίκτυο η λίστα των ακινήτων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγουν στην ιστοσελίδα για να μπορεί ο καθένας να δει ποια οικόπεδα μπορούν να ενοικιαστούν».

Τέλος, σημείωσε ότι για τα κενά στρατόπεδα «γίνεται διεργασία και η πρόθεση είναι να δώσουμε την χρήση τους έτσι ώστε ένα μέρος των χρημάτων να το παίρνει και το Τα.ΕΘ.Α».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.