ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Καθορισμός ΑΟΖ και κοινών ασκήσεων με Αίγυπτο

Καθορισμός ΑΟΖ και κοινών ασκήσεων με Αίγυπτο

Αξιοποιώντας τις άριστες σχέσεις που έχει με υψηλά ιστάμενα στελέχη της αιγυπτιακής κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δέχτηκε σήμερα,  τον Αρχηγό του Ναυτικού της Αιγύπτου, Υποναύαρχο Osama Ahmed Ahmed El Gendy αλλά το σημαντικό είναι ότι είχε μαζί του μια ουσιαστική συζήτηση, έναν “αέρα” που του εξασφαλίζουν ακριβώς αυτές οι σχέσεις. 

Στην συνάντηση ο Αιγύπτιος Α/ΓΕΝ Gendy μετέφερε στον Πάνο την πρόθεση του Αιγύπτιου υπουργού Άμυνας, στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Aλ-Σίσι να τον επισκεφθεί. Όλα αυτά την επαύριο των κοινών τουρκο-αιγυπτιακών ναυτικών ασκήσεων στην Α.Μεσόγειο και ανοικτό το θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ.

Επίσης στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η προοπτική στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ. Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις των δύο ανδρών μετά την συνέντευξη του Κ.Χρηστίδη; Ο Πάνος δεν έθεσε ποτέ θέμα άσχετο αν δεν συμφωνούσε με την μεθόδευση. “Τα προβλήματα είναι αλλού”, όπως λέει και ο ίδιος… Όχι πάντως στον επερχόμενο ανασχηματισμό.

“Ο Πάνος είναι ακλόνητος στο υπουργείο Άμυνας” λένε στελέχη από το Μαξίμου. Κι εδώ που τα λέμε, πως να μην είναι. Ο πρώτος υπουργός Άμυνας που δεν έχει κάνει “πατάτα”, εδώ και χρόνια, παρά το γεγονός ότι περνάει “διά πυρός και σιδήρου” τις ημέρες του στο υπουργείο λόγω τρόϊκα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.