ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Π. Καμμένος: «Η Τουρκία ζει στο Εξπρές του Μεσονυκτίου» – Τι δήλωσε για την σύλληψη του Τούρκου στον Έβρο

Π. Καμμένος: «Η Τουρκία ζει στο Εξπρές του Μεσονυκτίου» – Τι δήλωσε για την σύλληψη του Τούρκου στον Έβρο

Με αφορμή την υπόθεση ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επικαλέστηκε την γνωστή κινηματογραφική ταινία «Εξπρές του Μεσονυκτίου» για την περιγραφή των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσερχόμενος στην αίθουσα συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανέφερε για τους δύο στρατιωτικούς πως βρίσκεται σε συνεχή και πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στην Τουρκία 4 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγών ενώ υποστήριξε πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχουν θέσει αίτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου».

Για να προσθέσει ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ακόμα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Σχετικά με την σύλληψη Τούρκου πολίτη στον Έβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.

Εξηγώντας το περιστατικό ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ τα οποία χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Τέλος, διέψευσε το δημοσίευμα που τον φέρει να έχει έντονο διάλογο με τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση.

Η δήλωσή του για την πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018»

«Σήμερα παρακολουθούμε μαζί την τελευταία ημέρα της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018». Χρόνο με το χρόνο, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερα κράτη, περισσότερα αεροσκάφη και ουσιαστικά μετατρέπεται σε μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις παγκοσμίως.

Είναι ίσως η πρώτη άσκηση που βλέπουμε ότι δεν συμμετέχουν μόνο συμμαχικές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά χώρες απ’ όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τις οποίες η Ελλάδα έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να ενδυναμώνει πολύ ισχυρούς διμερείς αμυντικούς δεσμούς.

Μαζί χτίζουμε αυτό το μεγάλο άξονα σταθερότητας, προς τα βόρεια με τις βαλκανικές χώρες, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προς τα νότια με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία κ.ά.

Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την ηγεσία, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες για την πράγματι άριστη οργάνωση της Άσκησης. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ, που είχε το συντονισμό, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ναυτικού για το συντονισμό σε αυτή την Άσκηση, που απέδειξε ότι η Ελλάδα – και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών – μπορεί να αποτελέσει το κέντρο της στρατιωτικής αεροπορικής εκπαίδευσης.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού στρατιωτικού κέντρου Πολεμικής Αεροπορίας στην Πελοπόννησο, με καλεσμένες Πολεμικές Αεροπορίες συμμαχικών και φίλων χωρών.

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες, τους Πρέσβεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη αυτής της άσκησης».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.