ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κοντά στο προσωπικό ακριτικών μονάδων ο Πάνος

Κοντά στο προσωπικό ακριτικών μονάδων ο Πάνος

Περιοδεία σε Στρατιωτικές Μονάδες της Δωδεκανήσου και σε φυλάκια και Στρατιωτικές Φρουρές ακριτικών νησιών, πραγματοποίησε, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφτηκε την έδρα της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) στη Ρόδο, το στρατόπεδο «Ταξιάρχου Κλαδάκη» στο νησί της Σύμης, τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης (ΔΑΝ Μεγίστης) και τα στρατιωτικά φυλάκια στις νήσους Ρω και Στρογγύλη, όπου συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και αντάλλαξε ευχές, ενόψει των εορτών.

Μετά το τέλος της επίσκεψης του σε μονάδες τις Ρόδου, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, που βρίσκομαι ως Υπουργός Άμυνας, σήμερα, στη Δωδεκάνησο.

Ξεκινώ την περιοδεία μου από εδώ, από τη Ρόδο, από τη Μεραρχία και στη συνέχεια θα πάω στη Σύμη, στο στρατόπεδό μας, εκεί. Θα πάω στον Πανορμίτη να προσκυνήσω, όπως το συνηθίζω, στο μοναστήρι με το οποίο έχω παλαιούς συναισθηματικούς και οικογενειακούς δεσμούς.  Στη συνέχεια, θα επισκεφθώ το Καστελόριζο και τη Ρω, για να κάνουμε ένα τρισάγιο στη μνήμη της Κυράς της Ρω.

Εδώ, στη Δωδεκάνησο, όπως και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά μας και στον Έβρο, μπορεί κανείς να ακούσει ακόμη πιο δυνατά τον παλμό της καρδιάς της Ελλάδας.

Θέλω να στείλω την αγάπη μου και τις ευχές μου, ενόψει των εορτών, σε όλους τους κατοίκους της Δωδεκανήσου.  Να τους πω, ότι κάθε φορά που είμαστε κοντά τους αισθανόμαστε ακόμα καλύτερα, ακόμη πιο αισιόδοξοι, ακόμη πιο δυνατοί.

Καλές γιορτές, καλή χρονιά, καλή δύναμη. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακόμη και στις δυσκολίες που περνάμε;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Ακόμη και στις δυσκολίες που περνάμε, βλέπετε ότι ήδη αρχίζουν και φαίνονται κάποιες χαραμάδες φωτός.

Επαναλαμβάνω, ενωμένοι με ομοψυχία, με κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ μας θα τα καταφέρουμε, διατηρώντας την Εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Αυτά πάνω από όλα”.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μείωση αμυντικών δαπανών θα έχουμε;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι το εξής και θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των Εθνικών αγώνων και ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός -με την ιστορική έννοια της λέξεως-  για τη σωτηρία της Πατρίδας.

Δεν κουράζομαι να λέω, ότι αυτήν την περίοδο η Ελλάδα δίνει έναν οικονομικό πόλεμο. Έναν ιδιόμορφο οικονομικό πόλεμο, που μας έχει επιβληθεί από τις αγορές. Αυτόν τον πόλεμο, θα τον κερδίσουμε. Δεν διεξάγεται με στρατιωτικά μέσα και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Διεξάγεται με άλλον τρόπο.

Σε αυτήν, την τεράστια προσπάθεια όλου του Ελληνικού Λαού και πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβαν ένα τεράστιο ιστορικό φορτίο για τη σωτηρία της χώρας.

Παρά τις περικοπές όμως, που ήταν απαραίτητες για να σωθεί η χώρα και να γλιτώσει τη χρεοκοπία, οι Ένοπλες Δυνάμεις προσηλωμένες στο καθήκον, όπως το ορίζει το Σύνταγμα, η Εθνική τους αποστολή και ο Ελληνικός Λαός, διατηρούν σε κορυφαίο επίπεδο την αποτρεπτική τους ικανότητα, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχό τους. Εγγυώνται και κατοχυρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο την κυριαρχία, την ακεραιότητα και την Εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Αυτό το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση”.

Στη Σύμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφτηκε επίσης, την Ιερά Μονή Πανορμίτη, όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σύμης, κ. Χρυσόστομο Μετά το τέλος της επίσκεψης του, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παράδοση μας λέει, ότι ο Στρατός της Ελλάδος είναι Θεοφύλακτος. Εδώ, στη Σύμη, στο ακριτικό νησί, μετά την επιθεώρηση της φρουράς βρεθήκαμε στον Πανορμίτη, για να πάρουμε ευλογίες και να προσκυνήσουμε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν ομφάλιο λώρο με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και το επιβεβαιώνει κανείς με μια τέτοια επίσκεψη, εδώ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά των Ενόπλων Δυνάμεων: Διοικητές, Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και οπλίτες. Στα παιδιά μας, που υπηρετούν τη θητεία τους και βρίσκονται εδώ, στα ακριτικά νησιά, εν προκειμένω στη Σύμη. Φυλάνε τα σύνορά μας, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και προσφέρουν στην Πατρίδα».

Ακολούθησε η μετάβαση στο Καστελόριζο όπου ο ο κ Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα εξής: 

«Εδώ στο Καστελόριζο, στο νησιωτικό συγκρότημα της Μεγίστης, βρίσκεται η πύλη εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από εδώ, λοιπόν, θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε  κατεύθυνση: Παρά τις εξοικονομήσεις δαπανών, που ήταν υποχρεωτικές για να μπορέσει  η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος παραμένουν και θα εξακολουθήσουν να είναι ο μεγάλος εγγυητής για την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της χώρας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Και αυτό το οφείλουμε στις θυσίες του Ελληνικού λαού. Το οφείλουμε όμως πριν από όλα και πάνω από όλα στην απόλυτη προσήλωση στο καθήκον, στον επαγγελματισμό και στη φιλοπατρία όλων όσων υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αξίζει δημόσιος έπαινος και αξίζουν ειλικρινή και εγκάρδια συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες, από την ηγεσία, τους επιτελείς, τους διοικητές, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, μέχρι βεβαίως και στους απλούς οπλίτες, στους στρατεύσιμους, στα δικά μας τα παιδιά που είναι παρόντα παντού σε όλη την Ελληνική Επικράτεια  για να μπορούν έτσι να διασφαλίζουν αυτά τα μεγάλα αγαθά: την ασφάλεια, την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία

Ιδιαίτερα εδώ στα ακριτικά νησιά, στη μεθόριο, στον Έβρο, αλλά και στα μετόπισθεν, εκεί που λειτουργούν οι υπηρεσίες υποστήριξης, που είναι απαραίτητες για να μπορούν και όσοι είναι στην πρώτη γραμμή να φέρουν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού διανυκτέρευσε στο Καστελόριζο, συνέχισε την περιοδεία του στις νήσους Στρογγύλη και Ρω.

Στη νήσο Ρω επισκέφτηκε το Φυλάκιο Επιτήρησης, όπου τελέστηκε Τρισάγιο και κατέθεσε στέφανο στο μνημείο της «Κυράς της Ρω». Αμέσως μετά, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε πάντοτε στο νησιωτικό συγκρότημα της Μεγίστης. Μετά  το Καστελόριζο βρεθήκαμε στη Στρογγύλη. Το μικρό νησί που είναι πολύ κοντά στο Καστελόριζο, όπου σφίξαμε το χέρι στα παιδιά μας που είναι εκεί και στους επικεφαλής της Φρουράς της Νήσου.

Στη συνέχεια, ήρθαμε εδώ στη Ρω, στο νησί της Δέσποινας Αχλαδιώτη, που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά οι αξίες τις οποίες πρόβαλλε, το παράδειγμα και το πρότυπό της, είναι πάντα στη ζωή μας παρόντα. Γιά να κάνουμε ένα τρισάγιο στη μνήμη της και να σφίξουμε το χέρι των παιδιών της φρουράς, που είναι εδώ και φυλάττουν αυτό το ακραίο όριο της Ελληνικής Επικράτειας.

Να πούμε απλά, ότι η Ελληνική σημαία που κρατούσε ψηλά στον ιστό και φρόντιζε να είναι εκεί “η Κυρά της Ρω”, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, να φροντίσουμε να μην υποσταλεί ποτέ.

Μπορούμε όλοι να σταθούμε όρθιοι. Να περάσουμε τις συμπληγάδες της κρίσης και να τραβήξουμε μπροστά. Αυτό το μήνυμα πριν από όλα και πάνω από όλα, μας το δίνουν τα παιδιά του Ελληνικού Λαού που βρίσκονται εδώ, οι μεθοριακοί  φύλακές μας, οι Ακρίτες  μας».

Τέλος με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Διοικητή της ΔΑΝ Μεγίστης, Ανχη (ΠΖ) Βασίλειο Λαγογιάννη και με τον Αρχιφύλακα του Φυλακίου της νήσου Ρω, Λγο (ΠΖ) Αθανάσιο Σίσκο, κατά την οποία τους ζήτησε να μεταφέρουν τις θερμότερες ευχές του σε όλα τα άτομα που υπηρετούν υπό τις διαταγές τους στις Μονάδες της περιοχής τους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.