ANYEΘΑ για «Ζορμπά»: «Έτοιμες οι ΕΔ να συνδράμουν όπου χρειαστεί»

ANYEΘΑ για «Ζορμπά»: «Έτοιμες οι ΕΔ να συνδράμουν όπου χρειαστεί»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας είπες πως υπάρχει ετοιμότητα των ΕΔ να συνδράμουν με την αναγκαία βοήθεια στις περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία

Ο κ.Ρήγας εξήγησε «Στο Κόκκινο» πως οι ένοπλες δυνάμεις πέρα από την προστασία της χώρας, και την ειρηνική τους στόχευση που είναι πρωταρχικός τους στόχος στηρίζουν και το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Ρήγας μεταξύ άλλων εξήγησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις, όπως έχει διαπιστώσει κατά τον ένα μήνα των νέων καθηκόντων του, «έχουν προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο ενδεχομένως δεν γίνεται αντιληπτό ευρέως, αλλά γνωστό αλλά στις τοπικές κοινωνίες είναι πάρα πολύ γνωστό».

Για την έρευνα της OLAF για να κονδύλια για το προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι δεν έχει απορροφηθεί το σύνολο των χρημάτων ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ καθώς η συνολική του διάρκεια είναι μέχρι το 2021.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Ρήγας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα καθώς είναι πολλοί αυστηροί οι όροι απορρόφησης αυτών των ποσών, σημείωσε ότι σωστά η OLAF κάνει τη διερεύνηση, και πως η Νέα Δημοκρατία απλά διαδίδει fake news.

Για τις κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση περί παροχών σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά και για τους ένστολους, το Υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει τους όρους με τους οποίους αυτά θα δοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν κατά της διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σημείωσε ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει βελτίωση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα προς όφελος και των δύο λαών. «Και είμαστε μονίμως επίμονοι σε αυτήν τη στάση» εξήγησε ο κ. Ρήγας. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά λογική η οποία ενέχει εθνικιστική αντίληψη και κυρίως οδηγεί τα πράγματα μια τέτοια οπτική σε επιδείνωση των σχέσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.