Π.Σγουρίδης: «Υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη» – Τ.Πάιατ: «Δεν θα κάνουμε»

Π.Σγουρίδης: «Υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη» – Τ.Πάιατ: «Δεν θα κάνουμε»

O Π.Σγουρίδης ήταν βουλευτής επί 20 χρόνια, υπηρετώντας σε 11 εξ αυτών ως αντιπρόεδρος της Βουλής, είπε σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι η αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη είναι… πραγματικότητα!

Μια ημέρα νωρίτερα, βέβαια, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ είχε ξεκαθαρίσει, σε συνέντευξή του στη ΔΕΛΤΑ τηλεόραση, αν η Ουάσινγκτον σκέφτεται να κάνει βάση στην Αλεξανδρούπολη.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κατασκευάστει καμία βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Θα είμαστε χαρούμενοι αν μπορούμε να έχουμε συνεργασίας που ήδη έχουμε όταν φέραμε τα ελικόπτερα δια μέσου της Αλεξανδρούπολης. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε μια βάση, η κύρια πλατφόρμα είναι και παραμένει ο κόλπος της Σούδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Δείτε την απάντηση του κ. Πάιατ στο 6:15 του βίντεο:

«Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα» είπε αρχικά ο κ. Σγουρίδης

Σε διευκρινιστική ερώτηση, μάλιστα, για το αν όντως υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σγουρίδης επέμεινε χωρίς δισταγμό: «ναι, δεν υπάρχει βάση στην Αλεξανδρούπλη ων ελικοπτέρων; Κι αυτό γίνεται γιατί θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο από τα σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής και το lpg (σ.σ. το υγροποιημένο φυσικό αέριο ονομάζεται lng) θα περνάει στον αγωγό για να πηγαίνει πάνω στα Βαλκάνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους: Οι ΗΠΑ ΔΕΝ έχουν λεφτά για δημιουργία νέων βάσεων και ΔΕΝ θέλουν να μπουν στο «μάτι» της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.