Aπόφαση ΚΥΣΕΑ για να … απογειωθούν τα F-16

Aπόφαση ΚΥΣΕΑ για να … απογειωθούν τα F-16

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, στη σημερινή συνεδρίαση, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου και αποφάσισε την προμήθεια ανταλλακτικών για 67 κινητήρες αεροσκαφών F16 BLOCK 52+. Η ως άνω προμήθεια θα διενεργηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας με την αρμόδια Κυβερνητική Αρχή των ΗΠΑ και το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 183,7 εκ. ευρώ, κατανεμημένο σε 5 έτη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση (την οποία κοινοποίησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού…):

«Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους. Η χρονιά αυτή να είναι χρονιά της αισιοδοξίας, να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε λίγο, το χρειαζόμαστε όλοι και να δούμε τις πρώτες αχτίδες φωτός. Είχαμε την πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για θέματα αρμοδιότητος του για την καινούρια χρονιά. Το θέμα είναι γνωστό. Ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις για να προχωρήσουμε.

Είναι δεδομένη η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, η χώρα από πλευράς εθνικής ασφάλειας, άμυνας, να παραμείνει πλήρως θωρακισμένη. Και λαμβάνονται όλες οι σχετικές μέριμνες και φροντίδες. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό και θέματα που αφορούν γενικότερα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το ενδιαφέρον του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι διαχρονικό για τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το μήνυμα που μας ζήτησε να μεταφέρουμε είναι μήνυμα επαίνου, δημοσίου επαίνου για το έργο που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις από όλους και όλες που υπηρετούν εκεί. Ένα έργο που δείχνει αφοσίωση στην αποστολή, που αναθέτει στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σύνταγμα, ο λαός μας και η πατρίδα μας. Να είστε καλά, χρόνια πολλά».

Tώρα, είναι είδηση το γεγονός ότι πήραμε ανταλλακτικά για τα μαχητικά; Ε, αν γνωρίζατε τις διαθεσιμότητες και με τι παλεύει το ΓΕΑ και το ΓΕΕΘΑ για να σηκώνει τα αεροσκάφη, τότε θα καταλάβετε ότι είναι είδηση και μάλιστα σημαντική… Λεπτομέρεια: Η εν λόγω προμήθεια εκκρεμούσε από το 2007 και από το 2009 είχε ξεκινήσει η ανάλωση των στρατηγικών αποθεμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.