Π.Ρήγας: «Η Τουρκία να προσέχει τι λέει και τι κάνει»

Π.Ρήγας: «Η Τουρκία να προσέχει τι λέει και τι κάνει»

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, «να προσέχει τι λέει και τι κάνει», έστειλε μέσω δηλώσεών του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, απ-αντώντας με τη σειρά του στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα.

Ο κ. Ρήγας υιοθέτησε τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας ότι «η στρατιωτική ηγεσία δεν είπε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα, όπως σας τα λέω και εγώ. Ότι, δηλαδή, η δική μας στάση είναι αποφασιστική, αμυντική και αποτρεπτική. Ότι μπορούμε κατά τρόπο απερίφραστο να αποτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Εκτός των μηνυμάτων που έστειλε στην Τουρκία, εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που εμφανίζει η ΝΔ ως νέο πατριωτισμό είναι ένας νέος εθνικισμός».

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας στον Alpha:

«Στη γείτονα χώρα οφείλουν να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε όσα λένε και κάνουν και να παραμένουν μέσα στα πλαίσια των Διεθνών Συμβάσεων και κανόνων. Η συμπεριφορά τους δεν συμβάλλει ούτε στην ανάπτυξη της περιοχής ούτε στην ειρηνική συνύπαρξη. Εμείς έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην συμβεί απολύτως τίποτα. Διαθέτουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και έχουμε σε απόλυτο βαθμό την ικανότητα για να αποτρέψουμε ο,τιδήποτε διανοηθούν να κάνουν.

Η Ελλάδα, παρ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και είναι πολλά, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Παρά τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών, καταφέρανε, και είναι προς τιμή τους, με ιδίους πόρους και ιδίες τεχνικές δυνάμεις να κρατήσουν τον αμυντικό μας μηχανισμό σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η στρατιωτική ηγεσία δεν είπε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα, όπως σας τα λέω και εγώ. Ότι, δηλαδή, η δική μας στάση είναι αποφασιστική, αμυντική και αποτρεπτική. Ότι μπορούμε κατά τρόπο απερίφραστο να αποτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι σαφές ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η πολιτική ηγεσία και το ΚΥΣΕΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ηγεσία τους είναι πάντα έτοιμες να ανταποκριθούν σε αυτό που τους ζητάται.

Αυτό που εμφανίζει η ΝΔ ως νέο πατριωτισμό είναι ένας νέος εθνικισμός. Πατριώτης είναι αυτός που υπερασπίζεται την πατρίδα του, στην υπεράσπιση δε αυτή περιλαμβάνονται η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση της χώρας του, αλλά σε καμιά περίπτωση το μίσος και ο φόβος προς τις άλλες χώρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.