ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Επιστροφή» 230 εκατ. ευρώ εργασιών στην ελληνική βιομηχανία για τα F-16

«Επιστροφή» 230 εκατ. ευρώ εργασιών  στην ελληνική βιομηχανία για τα F-16

Αποδεκτή γίνεται η προσφορά του αποκλειστικού κατασκευαστή των αεροσκαφών F-16, Lockheed Martin, συνολικής ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 230 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει προγράμματα εκσυγχρονισμού – αναβάθμισης των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την τροπολογία-προσθήκη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την τοποθέτηση Εθνικού Αντιπροσώπου Συνδέσμου στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού και των ανταλλαγεισών επιστολών περί παράτασης της ισχύος του ανωτέρω Μνημονίου», συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σημειώνεται πως πρόκειται για συνέχεια της υπογραφείσας από 30.04.2018 διακρατικής συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα παραπάνω προγράμματα αφορούν, μεταξύ άλλων :

  • Την εγκατάσταση συλλογών αναβάθμισης αεροσκαφών από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β)
  • Την κατασκευή επιπλέον υποσυγκροτημάτων αεροσκαφών από την Ε.Α.Β
  • Κατασκευή καλωδιώσεων αναβάθμισης αεροσκαφών
  • Παροχή τεχνικής υποστήριξης κατά την αναβάθμιση αεροσκαφών
  • Συναρμολόγηση και δοκιμές ηλεκτρονικών αεροσκαφών
  • Δυνατότητα εργοστασιακής συντήρησης κινητήρων για την κάλυψη άμεσων επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Υποστήριξη ετοιμότητας επιχειρησιακών μονάδων με έργα υποδομών για τις ανάγκες των ΕΔ
  • Δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις για την εκμετάλλευση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των αναβαθμισμένων αεορσκαφών και άλλων μέσων για τις ΕΔ
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.