ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μια φιλοσκοπιανή ΜΚΟ μήνυσε τον Π.Καμμένο γιατί αποκάλεσε «νυφούλα» τον Γ.Αμυρά

Μια φιλοσκοπιανή ΜΚΟ μήνυσε τον Π.Καμμένο γιατί αποκάλεσε «νυφούλα» τον Γ.Αμυρά

Για “ομοφοβική” συμπεριφορά, η οποία συνιστά “διάκριση” με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κάνει λόγο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σχετικά με τον χαρακτηρισμό «νυφούλα» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά του βουλευτή του Ποταμιού Πάνου Αμυρά.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει το Παρατηρητήριο, ο χαρακτηρισμός περιέργως απαλείφθηκε από τα πρακτικά της Βουλής.

Ολόκληρη η η ανακοίνωση:

«Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά,στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε “νυφούλα” (“Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως”) ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων. Το σχόλιο είναι στο 2:54:55 του επίσημου βίντεο της Βουλής των Ελλήνων με τη συνεδρίαση εδώ (ενώ στα πρακτικά έχει λογοκριθεί “Καλό σάς βλέπω πάντως για…”). Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή».

Ο επίμαχος διάλογος στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά των F-16

Aμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.

Αμυράς: Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε τι είστε… Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.