Να αποδοθούν ευθύνες και να κλείσουν οι υποθέσεις

Να αποδοθούν ευθύνες και να κλείσουν οι υποθέσεις

Δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα λογαριασμού στην Ελβετία που έχει σχέση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων έχουν ζητήσει οι ελληνικές Αρχές και αναμένεται η απάντηση των ελβετικών αρχών. Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής θα καλέσει μάρτυρες για την εν λόγω υπόθεση και την προμήθεια των Tor-M1.

Σύμφωνα με την έρευνα των ανακριτικών αρχών, έχει εντοπιστεί διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ μέσω της υπεράκτιας εταιρείας Beeston Management SA. Η εν λόγω offshore εμπλέκεται στην προμήθεια των Tor-M1 και συγκεκριμένα εμφανίζεται να εισπράττει εκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέσω τριών τραπεζικών επιταγών (5.710.000 για την ακρίβεια) που εκδόθηκαν σε διαταγή της.

Το θέμα είναι ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την Beeston Management SA.

Συνολικά η υπεράκτια αυτή εταιρεία, σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων εισαγγελέων, έχει διακινήσει 2,1 εκατ. ευρώ (πέραν των επιταγών) και οι δικαστικοί λειτουργοί αναζητούν τον πραγματικό ιδιοκτήτη της αλλά και τους κρυφούς αποδέκτες των ποσών που εισπράχτηκαν μέσω ελβετικής τράπεζας.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλής και Ι. Σταθόπουλος, με αίτημά τους στην Ελβετία ζητούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού και ελπίζεται ότι οι Ελβετοί θα τα δώσουν για να κλείσει αυτή η ιστορία 

Η εταιρεία, γνωστή ήδη στις αρχές, αναφέρεται στο πόρισμα που αφορά την υπόθεση της νομιμοποίησης χρημάτων του Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες ο ρόλος των οποίων γίνεται προσπάθεια να αποσαφηνιστει.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όλες αυτές οι έρευνες πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, να αποδοθούν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες και να απαλλαγεί η ασφάλεια της χώρας από τα δικαστικά βαρίδια που της έχουν προσδέσει οι διεφθαρμένοι της πολιτικής ελίτ.

Τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Ρώσοι έχουν αποδώσει Δικαιοσύνη στους διαφθορείς των συγκεκριμένων προμηθειών, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Η κατ’εξακολούθηση σκανδαλολογία και η άκριτη ισοπέδωση των πάντων στο χώρο των αμυντικών προμηθειών τραυματίζουν καίρια την εθνική άμυνα και ρίχνουν “νερό στο μύλο” των εχθρών της χώρας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.