Π.Ρήγας: «Ελλάδα και Τουρκία να συνεννοούνται όταν είναι να κάνουν ασκήσεις στο Αιγαίο»!

Π.Ρήγας: «Ελλάδα και Τουρκία να συνεννοούνται  όταν είναι να κάνουν ασκήσεις στο Αιγαίο»!

Τη «συνεννόηση» με την Τουρκία για τις ασκήσεις στο Αιγαίο πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Ρήγας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ πρακτικά είπε ότι καλό είναι οι δυο χώρες να συνεννοούνται για τις ασκήσεις για να μην δημιουργούνται προβλήματα, υιοθετώντας ανοικτά τις τουρκικές θέσεις!

Πιο συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Ευάγγελου Αποστολάκη και Χουλουσί Ακάρ, και τις συχνές τουρκικές ασκήσεις σχολίασε:

«Ασκήσεις γίνονται πάντα, το θέμα είναι να υπάρχει συνεννόηση και να μη δημιουργούνται προβλήματα, είτε σε ρητορικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη, την αρμονική συνύπαρξη και τη συνανάπτυξη στην περιοχή».

Δηλαδή με άλλα λόγια ο ΑΝΥΕΘΑ είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεννοείται με την Τουρκία όποτε θέλει να πραγματοποιήσει άσκηση στο Αιγαίο για να μην ενοχλείται η Άκγυρα!

Σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε: «Στηρίζουμε απόλυτα τα αναφαίρετα δικαιώματα του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος για την τροπολογία των F-16, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «αναβάθμιση των F-16 έχει ψηφιστεί και θα προχωρήσει, με πλήρη διαφάνεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.