Ευ. Αποστολάκης: «Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αποτελεί στρατηγικό στόχο της χώρας μας»

Ευ. Αποστολάκης: «Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αποτελεί στρατηγικό στόχο της χώρας μας»

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έδωσε το παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία της για τις σχέσεις των χωρών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω συνεργία με τα Σκόπια, ώστε η χώρα μας να καταστεί ο κύριος στρατιωτικός και διπλωματικός εταίρος της γείτονος χώρας, περιέγραψε ο υπουργός Άμυνας.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπογράμμισε ότι η ένταξη των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία αποτελεί στρατηγικό στόχο της χώρας μας, ώστε η Ελλάδα να καταστεί ο κύριος στρατιωτικός και διπλωματικός εταίρος της γείτονος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τονίζοντας τον ενεργό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Μάλι και τη στρατιωτική συνεργασία με τις χώρες των Βαλκανίων, την Αίγυπτο και το Μαρόκο.

«Η Ελλάδα λόγω της θέσης της βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις σε γεωπολιτικό επίπεδο. Στόχος μας είναι να αποτελούμε θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική πλευρά θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία από την Τουρκία, όπως συμφώνησαν μετά τη συνάντησή του ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να εντοπισθούν οι δράσεις για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με στόχο να υπάρξουν σύντομα απτά αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.