ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΥΕΘΑ: Η Ελλάδα θέλει την ανάληψη της διοίκησης της Maritime Force UNIFIL

ΥΕΘΑ: Η Ελλάδα θέλει την ανάληψη της διοίκησης  της Maritime Force UNIFIL

«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευχαρίστηση που συμμετέχω σήμερα στο Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στις εργασίες της Συνόδου του ΟΗΕ, “United Nations Peacekeeping Ministerial: Uniformed Capabilities, Performance and Protection”.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ειρηνευτικές αποστολές, για το πόσο προσηλωμένη είναι η Ελλάδα σε αυτές τις αποστολές και δεδομένου ότι από το 2006 η Ελλάδα συμμετέχει στη UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon), που είναι παρούσα στο Λίβανο, με ένα πλοίο. Και βέβαια παραμένουμε σταθεροί στην υποψηφιότητά μας για τη ανάληψη της Διοικήσεως της Maritime Force της UNIFIL.

Θέσαμε το θέμα της επιχείρησης της UNFICYP στην Κύπρο, ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η δουλειά και η αποστολή τους και δεν θα πρέπει να διαταραχθεί με κανένα τρόπο η σύνθεση και το mandate αυτής της αποστολής.

Επίσης δηλώνουμε ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στις αποστολές και την προσπάθεια που γίνεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης σε όλες τις περιοχές.

Μετέχουμε, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να συνδράμουμε στη διατήρηση της ειρήνης και την αποφυγή συγκρούσεων σε όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Η συμμετοχή μας σε συνέργειες, όπως είναι αυτή της Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ή της Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, δίνει τη δυνατότητα και συμβάλλει αρκετά στη διατήρηση του πνεύματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.