ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της Άμυνας

Οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της Άμυνας

Με στρατηγική επιλογή «Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα» και στόχο την εγγύηση της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας, ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τα βασικά σημεία προγραμματισμού, τα οποία – σε ειδικούς φακέλους – δόθηκαν και στους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας καλείται να ανταποκριθεί στις ακόλουθες άμεσες προτεραιότητες:

– Εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού. Ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογική υπεροχή του αμυντικού εξοπλισμού και στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

– Θεσμοθέτηση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ιεραρχική εξέλιξη.

– Στρατιωτική θητεία: Απόκτηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων που θα είναι χρήσιμες στους νέους για τη συνέχεια της ζωής τους.

– Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Ενθάρρυνση των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα, και υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το νέο μοντέλο κυβερνητικής λειτουργίας, η απόδοση της ηγεσίας κάθε υπουργείου θα παρακολουθείτε συνεχώς και θα αξιολογείται από το Μέγαρο Μαξίμου και τους κ. Ακ. Σκέρτσο και Γ. Γεραπετρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.