Δεν επηρεάζεται το εφάπαξ των στελεχών των ΕΔ

Δεν επηρεάζεται το εφάπαξ των στελεχών των ΕΔ

Αναφορικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τις εφάπαξ παροχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πηγές του υπουργείου Εργασίας σε σχετική ερώτηση του defencenet.gr, τονίζουν ότι δεν επηρεάζεται από τη ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο αναλυτικά:

Στα εξερχόμενα από το Στράτευμα ή στα συμπληρώσαντα 35 έτη μετοχικής σχέσης στους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΔ 398/74, εφάπαξ βοήθημα.

Οι εν λόγω Ειδικοί Λογαριασμοί είναι οικονομικά αυτοτελείς, δεν επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προυπολογισμό και δεν είναι Φορείς–Τομείς Πρόνοιας. Ως εκ τούτου δεν υπάγονται στην ρύθμιση της υπ. αριθμ. 30854/3809 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με τον Ανασχεδιασμό της Νέας Τεχνικής Βάσης των Εφάπαξ Παροχών, από 1-1-2014. Τούτο, διότι είναι αμιγώς ανταποδοτικού και όχι προνοιακού χαρακτήρα.

Το εφάπαξ αυτό βοήθημα, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις εκάστοτε αποδοχές (άθροισμα του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, του επιδόματος εξομάλυνσης, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, κλπ) κατά την ημέρα εξόδου του δικαιούχου ή με την συμπλήρωση 35ετίας του, καθώς και με τον αριθμό των ετών συμμετοχής του στον Ειδικό Λογαριασμό (Μετοχικό Ταμείο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.