ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Παρακολουθούμε στενά τα τουρκικά γεωτρύπανα – Τα ΜΟΕ από μόνα τους δεν λύνουν προβλήματα»

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Παρακολουθούμε στενά τα τουρκικά γεωτρύπανα – Τα ΜΟΕ από μόνα τους δεν λύνουν προβλήματα»

Την αναγκαιότητα να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, επισήμανε την Πέμπτη σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το κατά πόσο θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο κανάλι θα εξαρτηθεί από τη στάση της Τουρκίας.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους δύο κύκλους διαλόγου που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε επίπεδο στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι είναι καλό να υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας το οποίο θα μπορεί να βοηθά για την μείωση της έντασης στο Αιγαίο, συμπλήρωσε όμως ότι αυτό από μόνο του «δεν λύνει προβλήματα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα τον δει στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στις Βρυξέλες.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τοποθετήθηκε επίσης και για την πρόθεση της Άγκυρας να στείλει το γεωτρύπανο «Πορθητής» -ολοκληρώνει την αποστολή του στην κυπριακή ΑΟΖ δυτικά της Πάφου στις 31 Ιουλίου- μέσα στον Αύγουστο νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, τονίζοντας ότι η χώρα μας παρακολουθεί το θέμα και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

«Παρακολουθούμε, μεριμνούμε και επεξεργαζόμαστε όλα τα ενδεχόμενα. Αναδεικνύουμε το θέμα διεθνώς. Είχα επαφές με ξένους αξιωματούχους, οι οποίοι πλέον έχουν κατανοήσει και ξέρουν ότι αυτή η πλευρά που προκαλεί είναι η Τουρκία. Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα σε υψηλότερο επίπεδο και σε επίπεδο συστάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε ότι οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίασης του κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.