Έρχεται ολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του G3

Έρχεται ολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του G3

Αλλαγές πρόκειται να συμβούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον οπλισμό τους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠ.ΕΘ.Α έχει δώσει «πράσινο φως» για την ολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του G3 του τυφεκίου «ορόσημο» των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Όπως, φαίνεται δρομολογούνται αλλαγές ακόμα και στο πιο τακτικό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων, με το τυφέκιο G3, να εντάσσεται σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Οι αλλαγές στο τυφέκιο – «ορόσημο»
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αναβαθμισμένο τυφέκι θα φέρει μεταξύ άλλων πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή και δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδας, φακός.

Πρόκειται για αλλαγές που θα το κάνουν πιο εύχρηστο και συνακόλουθα πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης. Στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι το νέο τροποποιημένο τυφέκιο G3A3 σε τέσσερα χρόνια από τώρα να χρησιμοποιείται ευρέως από τους στρατιώτες.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης το οποίο έχει αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ξεκινήσει και έχει εκδοθεί και σχετική οδηγία.

Στην σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του G3A3 περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος πλαστικού χειροφυλακτήρα με άλλον από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, με ενσωματωμένες ράγες προσαρμογής Picatinny για την τοποθέτηση τακτικού φακού, κάθετης χειρολαβή με ενσωματωμένο δίποδα.

Ακόμα, θα τοποθετηθεί η ράγα Picatinny στο επάνω μέρος του τυφεκίου με σκοπό την προσαρμογή οπτικού σκοπευτικού, καθώς επίσης και πληθώρας άλλων τύπων σκοπευτικών- διοπτρών, αλλά και τηλεσκοπικό κοντάκιο τύπου Μ4 των 6 θέσεων. Τέλος θα τοποθετηθεί αορτήρας τριών σημείων.

«Τέλος εποχής» και για τα Steyr
Αναφέρεται επίσης, ότι «τέλος εποχής» αναμένεται να μπει σύντομα και στα φορτηγά «Steyr» ή αλλιώς Στάγιερ, τα οποία αν και συναντώνται σε μεγάλους αριθμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις, πλέον κρίνονται ακατάλληλα για τις ανάγκες των ΕΔ.

Τα εκατοντάδες Στάγιερ του ελληνικού στρατού θεωρούνται πλέον πεπαλαιωμένα και καταπονημένα, αφού η ηλικία τους ξεπερνάει τα 40 έτη και κρίνεται ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει στο πλαίσιο αυτό, να αποκτηθούν φορτηγά γενικής μεταφοράς πολύ μικρότερης ηλικίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.