ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Βαρβιτσιώτης σε Αλβανία: «Να σεβαστεί την ελληνική μειονότητα αν θέλει να μπει στην ΕΕ»

Μ.Βαρβιτσιώτης σε Αλβανία: «Να σεβαστεί την ελληνική μειονότητα αν θέλει να μπει στην ΕΕ»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μ Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εστίασε αρκετά στα βαλκανικά θέματα και πιο συγκεκριμένα στα της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Αναφερόμενος στις ενταξιακές προοπτικές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προειδοποίησε την Αλβανία ότι πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία καθώς και τα δικαιώματα της περιουσίας τους.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ “δεν κάνει κωλοτούμπα” καθώς είχε προειδοποιήσει με τη διαφωνία της τόσο στην υπογραφή της όσο και στην επικύρωσή της από τη Βουλή. “Μαζεύουμε τα συντρίμμια που μας άφησαν” είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στην ανάγκη πιστής εφαρμογής της από τα Σκόπια.

Υπογράμμισε πως θα πρέπει να λάβει τέλος από την γειτονική χώρα η πρακτική της παροχής διαβατηρίων με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” . Είπε πως τον Ιανουάριο προμηθεύτηκαν 250.000 διαβατήρια για να τα παρέχουν για τα επόμενα 10 χρόνια. Τόνισε πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι η προστασία των μακεδονικών προϊόντων και της ονομασίας προέλευσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μίλησε για τo Brexit, το μεταναστευτικό, τους δασμούς που επιβλήθηκαν και για ελληνικά προϊόντα, όπως τα ροδάκινα, λόγω των κρατικών ενισχύσεων στην Airbus, θέμα για το οποίο θα διαπραγματευθεί, όπως είπε γα να αρθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.