ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο το νομοθετικό κείμενο για τις συμβάσεις αναβάθμισης F-16 και υποστήριξης Mirage 2000

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο το νομοθετικό κείμενο για τις συμβάσεις αναβάθμισης F-16 και υποστήριξης Mirage 2000

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζεται η νομοθετική ρύθμιση για την αναβάθμιση των F-16, την υποστήριξη των Mirage 2000 και τα επιπλέον υλικό των υποβρυχίων Type 214.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην έναρξη της 1ης Συναντήσεως Εργασίας με θέμα «Ανάλυση Γεωπολιτικού Περιβάλλοντος Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Καμπέρος» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Συνάντηση διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ.

Στην τελετή έναρξης της Συνάντησης παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Στη Συνάντηση πραγματοποίησαν ομιλίες:

Ο κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίων – Ενεργειακός Οικονομολόγος.

Η κ. Μαρία Μπόση, Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κώστας Υφαντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Δρ. Βασίλης Κοψαχείλης, Διεθνολόγος – Γεωστρατηγικός Αναλυτής και ο κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος.

Κατά την έναρξη της Συνάντησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε τα εξής σχετικά με τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις:

«Δεν θα είναι αυτή η μόνη επιστημονική εργασία. Ασφαλώς θα ακολουθήσουν κι άλλες. Νομίζω έχει σημασία να ακολουθήσουμε εδώ ένα σφιχτό ρυθμό, έτσι ώστε να έχουμε το προνόμιο οι ειδικοί στη γεωστρατηγική ανάλυση να εισφέρουν τις απόψεις τους και στον δικό μας κύκλο.

Και πάλι συγχαρητήρια, καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

Προσδοκούμε να ακούσουμε πολλά και χρήσιμα.

Δυστυχώς, εγώ δεν θα τα ακούσω όλα, αν και θα ήθελα, διότι αύριο παρουσιάζω στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρώτο στην ουσία νομοθετικό κείμενο του Υπουργείου με τις συμβάσεις για την αναβάθμιση των F-16 και τις συμβάσεις υποστήριξης των Mirage, τις συμβάσεις των excessmaterials για τα υποβρύχια. Είναι θέλω να πιστεύω η πρώτη νομοθετική παρέμβαση, όχι η τελευταία, αλλά η πρώτη και θα ακολουθήσουν κι άλλες γρήγορα που θα βάλουν κι αυτές το μικρό τους λιθαράκι στο μεγάλο αγώνα που γίνεται για να αναβαθμίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεδομένου ότι υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις, αλλά δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες.

Διότι εκτός από το μείζον ζήτημα του τι θα κάνουμε για να ενδυναμώσουμε το προσωπικό σε όλα τα επίπεδα, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε δεδομένης της συγκυρίας από την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση των μεγάλων οπλικών συστημάτων τα οποία κακά τα ψέματα πρέπει να έχουμε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό λειτουργικότητας στη διάθεσή μας.

Επομένως, αύριο ξεκινάει αυτή η υπόθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει η διαβούλευση, θα ακολουθήσει φυσικά η νομοθετική διαδικασία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια. Θεωρώ ότι μέσα στα μέσα Δεκεμβρίου, πριν αρχίσει ο προϋπολογισμός, θα έχουμε τακτοποιήσει αυτά τα δύο-τρία αρκετά πολύ σημαντικά θέματα κι από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν με αρκετά ταχείς ρυθμούς και τα υπόλοιπα.

Ο αγώνας όλων, κι είμαι σίγουρος ότι αυτό καλύπτει τον καθένα και την καθεμία από εσάς μέχρι κεραίας, είναι να κάνουμε τώρα την προσπάθεια ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να καταστούν πιο έτοιμες, πιο αξιόμαχες και σε επίπεδο πλατφόρμας και σε επίπεδο προσωπικού. Αυτό χρειάζεται παρεμβάσεις. Χρειάζεται να προχωρήσουμε χωρίς φόβο και πάθος στις διευθετήσεις, τακτοποιήσεις των εκκρεμοτήτων που πρέπει να γίνουν και να προχωρήσουμε γοργά.

Επομένως, ο αγώνας είναι αυτός. Αν μην κοροϊδευόμαστε. Δεν πρέπει να μας αποσπάσει τίποτα από αυτήν την αποστολή μας και τώρα είναι η ώρα περισσότερο από ποτέ, και καταλαβαίνετε τι εννοώ, που πρέπει να την εκτελέσουμε με κάθε προσήλωση. Κοντά σε αυτό όμως, ασφαλώς και θέλουμε και καλωσορίζουμε και την εισφορά των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας όσον αφορά την πιο εις βάθος ανάλυση αυτών που συμβαίνουν γύρω μας, τα οποία ασφαλώς κι ως στελέχη πρέπει να το αποκωδικοποιήσουμε για να δούμε πώς πάμε από εδώ και πέρα.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Κηρύσσω την έναρξη των εργασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγχαρητήρια και πάλι και καλή επιτυχία στις εργασίες σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.