ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν φαίνεται να «βιάζεται» ο Ν.Παναγιωτόπουλος: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για τις Belh@rra»

Δεν φαίνεται να «βιάζεται» ο Ν.Παναγιωτόπουλος: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για τις  Belh@rra»

Στο θέμα της απόκτησης των γαλλικών φρεγατών Belh@rra αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «υπερόπλο που θα κάνει τη διαφορά εάν και εφόσον όμως αποκτηθεί» τις γαλλικές φρεγάτες Belh@rra της κρατικής Naval Group, λέγοντας πως “εφόσον συμφωνήσουμε θα αποκτήσουμε δυο υπερσύγχρονες φρεγάτες” του τύπου.

Ξεκαθάρισε όμως, ότι υπό συζήτηση βρίσκεται η διαμόρφωση του οπλισμού τους, ώστε να εξυπηρετούν την επιχειρησιακή φιλοσοφία του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπρόσθετα φρόντισε να προσγειώσει τις υπερβολικά αισιόδοξες και πρόωρες αναφορές, λέγοντας ότι πρόκειται για μια προμήθεια επί της οποίας δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την DGA. Η υπόθεση αυτή «έχει δρόμο ακόμη», είπε χαρακτηριστικά, ξεχνώντας βέβαια ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Ελλάδας.

Αν η υπόθεση τραβήξει σε βάθος δεκαετίας, (που δυστυχώς για εκεί φαίνεται να οδεύει) καλύτερα να εξετάσουμε άλλες λύσεις.

«Ωστόσο, το Πολεμικό Ναυτικό δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια», είπε «εξετάζοντας κάθε δυνατή εναλλακτική, με ψυχραιμία, για την όσο το δυνατόν πιο άμεση ενίσχυσή του, καθώς δεν εξετάζεται καν το πως θα “περπατήσει” μέχρι το 2025, το νωρίτερο δηλαδή και πιο αισιόδοξο σενάριο που ελληνικές Belh@rra θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Αιγαίο, αλλά για τη διετία 2020-2021».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.