Ν.Παναγιωτόπουλος: «Σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης»

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης»

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε στη Βουλή πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

Οι δηλώσεις του έγιναν στη Βουλή, μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να δράσει για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός προγράμματος για την πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, των λεγόμενων «ΟΒΑ», απαντώντας έτσι σε ερώτηση της; αντιπολίτευσης αναφορικά με το δημογραφικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασίας πρόσληψης 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για τη στελέχωση μονάδων, όπως ενημέρωσε ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, με θέμα «Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας».

Με την ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας η βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να φθάσει ο μέσος όρος αναπαραγωγής του ελληνικού έθνους τουλάχιστον τα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, για την περαιτέρω ενίσχυση των πολυτέκνων αλλά και τριτέκνων οικογενειών, και την επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι, κατά το μέρος της ερώτησης που αφορά στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, το ζήτημα της στελέχωσης των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί διαρκή πρόκληση τόσο για το ΥΠΕΘΑ όσο και για τα Γενικά Επιτελεία. Αντιμετωπίζεται δε αφενός βραχυπρόθεσμα με την εν εξελίξει διαδικασία πρόσληψης 1200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και αφετέρου μεσομακροπρόθεσμα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και της νέας Δομής Δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.