Πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV

Πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV

H ελληνική βιομηχανία UAV «ζεσταίνει τις μηχανές της», καθώς το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ελληνικής κατασκευής θα είναι έτοιμο για δοκιμαστικές πτήσεις σε περίπου 8 μήνες.

Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ελληνικής κατασκευής θα είναι έτοιμο για πτητικές δοκιμές σε περίπου 8 μήνες. Αυτό δήλωσε στο alphanews.live της Κύπρου, ο Αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στράτος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, θα έχει διαστάσεις 7×4 και θα έχει τη δυνατότητα να πετά 8-10 ώρες. Θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 50 κιλά.

«Η χρήση στον αμυντικό τομέα μπορεί να είναι για διάφορους σκοπούς, μπορεί να είναι για σκοπούς καταγραφής, μπορεί να είναι για σκοπούς φέροντος εξοπλισμού, μπορεί να φέρουν ειδικούς αισθητήρες για κάποιες αποστολές που χρειάζονται να γίνουν. Όταν θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις τότε θα ανοίξει και το θέμα γενικότερα», είπε ο κ.Στυλιανίδης.

Το πρωτοποριακό εγχείρημα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έχει την στήριξη δύο ιδιωτικών εταιρειών με έδρα την Κύπρο, που επένδυσαν τόσο στην ανάπτυξη λογισμικού για τα drone’s όσο και στον κατασκευαστικό τομέα.

«Είναι ένας τομέας που υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές και βλέπετε τη χρήση τους και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γενικότερα. Εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια τόσο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε διακρατικό επίπεδο. Σε αυτό το διακρατικό επίπεδο στο οποίο επιδιώκεται αυτή η συνεργασία συμμετέχουν και δύο κυπριακές εταιρείες»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κύριος Στυλιανίδης εκτιμά ότι η συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στο συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει αφορμή για εμπλοκή της ακαδημαϊκής κοινότητας σε αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα, ενώ θα στρέψει την προσοχή ιδιωτών επενδυτών σε καινοτόμα εγχειρήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.