ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν. Παναγιωτόπουλος – F. Parly: «Ισχυροποίηση της γαλλικής δύναμης για την αποτροπή μονομερών ενεργειών»

Ν. Παναγιωτόπουλος – F. Parly: «Ισχυροποίηση της γαλλικής δύναμης για την αποτροπή μονομερών ενεργειών»

Την ενίσχυση της παρουσίας του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο με σκοπό την αποτροπή μονομερών ενεργειών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή, ανήγγειλε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Florence Parly, στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση της με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο

Στις κοινές δηλώσεις τους οι υπουργοί αναφέρθηκαν στον αποτρεπτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ισχυρή παρουσία γαλλικής ναυτικής δύναμης σε μια ενδεχόμενη κίνηση της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνει το μνημόνιο Άγκυρας – Λιβύης.

«Το μνημόνιο παραβιάζει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και προκαλεί αστάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά Γαλλίδα υπουργός, κυρία Parly.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί, αποφασίστηκε η ανάπτυξη μιας Στρατηγικής αμυντικής συμφωνίας η οποία, πέρα από την στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας και τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στην γαλλική ναυτική δύναμη υπό το αεροπλανοφόρο, Σαρλ Ντε Γκωλ, θα περιλαμβάνει κοινές ασκήσεις και συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην αεροπορική άσκηση της ΠΑ «Ηνίοχος»που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο θα σε μετέχουν για πρώτη φορά τα γαλλικά αεροσκάφη, Rafale.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα ανοιχτά ζητήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας υποστήριξης και παραλαβής των μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90.

Σε ο,τι αφορά την προμήθεια των 2 φρεγατών Belhara, η κ. Parly εξεφρασε την επιθυμία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να ολοκληρωθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.