ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Γαλλία και ΗΠΑ παραχωρούν – δανείζουν πολεμικό υλικό στην Ελλάδα

Γαλλία και ΗΠΑ παραχωρούν – δανείζουν πολεμικό υλικό στην Ελλάδα

Ενώ στην Ελλάδα είναι «παγωμένα» τα εξοπλιστικά προγράμματα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες ερίζουν για την παραχώρηση-δανεισμό πολεμικού υλικού στη χώρα μας.

Μετά τη γαλλική πρόταση πρόταση για μακροχρόνια μίσθωση φρεγατών και Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ), οι Αμερικανοί έκαναν τη δική τους παρέμβαση, που αφορά στην παραχώρηση, μέσω διακρατικής συμφωνίας, τεσσάρων ΑΦΝΣ από τα πλεονάζοντα υλικά του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και μιας σύμβαση ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού τους από τη Lockheed Martin.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή», τα αεροσκάφη (τύπου P3C) θα είναι διαθέσιμα προς παραχώρηση εντός του έτους έναντι μηδενικού ή συμβολικού τιμήματος, με το συνολικό κόστος αναβάθμισής τους να υπολογίζεται σε περίπου 250 εκατ. δολάρια, κατανεμημένα σε μία πενταετία.

Από την πλευρά της, η αμερικανική πλευρά κάνει λόγο για εξασφαλισμένη συμβατότητα των εν λόγω αεροσκαφών με τα υπόλοιπα συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την πρόταση ως ιδιαίτερα συμφέρουσα για τη χρονική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.