Ν. Παναγιωτόπουλος: «Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί πίεση»

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί πίεση»

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε σε βραδινό δελτίο ειδήσεων για την τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα, έκανε επίθεση στον Μ. Τσαβούσογλου, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο πως αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την πεπατημένη και θα ασκείται πίεση» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για το «εναντίον της lobbying», για το οποίο κατηγόρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας. Η απόπειρά παραβίασης έχει συμβεί στην πράξη και έχει προβληματίσει και τις ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιες επέλεξαν να ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις… Η απόπειρα παραβίασης έχει συμβεί. Ας μην αναζητεί ενόχους αλλού ο κ. Τσαβούσογλου, αλλά ας ασχοληθεί με τις παραβιάσεις της γείτονος».

Σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε:

«Για κάθε μία παραβίαση αντιπαρατάσσουμε και μία αναχαίτιση. Τελευταία έχουν αυξηθεί και οι υπερπτήσεις, δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων, λόγω και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ίσως να μην περίμεναν και την αντίδραση στον Έβρο. Δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτή την αντίδραση αλλά τώρα πρέπει να συνηθίσουν».

Όσον αφορά το αν ισχύει ότι η γειτονική χώρα έχει προχωρήσει στην προώθηση μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας, ανάμεσα στους οποίους και ασθενείς από κορωνοϊό ή φορείς, με στόχο να περάσουν στα ελληνικά νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε:

«Είχαμε κάποιες πληροφορίες για συγκέντρωση μεταναστών από την ενδοχώρα στα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι από τα νησιά μας και προετοιμαζόμαστε για αυτές κατάλληλα. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό της Τουρκίας λόγω του κορωνοϊού, πιθανολογούμε ότι ούτως ή άλλως κάποιοι εξ αυτών που θα ήθελαν να περάσουν και συγκεντρώθηκαν στα παράλια θα είναι και φορείς του ιού ή θα είναι νοσούντες. Επομένως προετοιμαζόμαστε και για αυτό το ενδεχόμενο.»

«Αποδίδουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Αποδίδουν τα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσε επίσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «οι γονείς των στρατιωτών δεν θα πρέπει να ανησυχούν» για τον κορωνοϊό καθώς «έχουν ληφθεί μέτρα από τις 11 Μαρτίου τα οποία αποδίδουν» με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο «21 κρούσματα μεταξύ των 110.000 στρατιωτών και στελεχών». Για τους μαθητές των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεών αποκάλυψε ότι «θα πάρουν άδειες μετά την Δευτέρα του Θωμά» ενώ για τους στρατιώτες που θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο διαβεβαίωσε ότι θα πάρουν ατομική συσκευασία μέσων προστασίας με μάσκες, γάντια και αντισηπτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρθηκε στα στρατιωτικά εργοστάσια που παράγουν μέσα ατομικής προστασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα παραχθούν 150.000 μάσκες και αρκετοί τόνοι αντισηπτικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.