ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρωτοφανής εμμονή για την αγορά των 4 MH-60R από το ΥΠΕΘΑ: Δίνει 300 εκατ. ενώ τα υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες!

Πρωτοφανής εμμονή για την αγορά των 4 MH-60R από το ΥΠΕΘΑ: Δίνει 300 εκατ. ενώ τα υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες!

Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα στον εξοπλισμό των ΕΔ με τις διαθεσιμότητες ιδιαίτερα στην ΠΑ να κινούνται κάτω των αποδεκτών ορίων, το ΥΠΕΘΑ επιμένει με πρωτοφανή εμμονή στην αγορά 4 ελικοπτέρων MH-60R ύψους σχεδόν 300 εκατ. € χωρίς να δίνει καμία απολύτως πειστική εξήγηση για ποιο λόγο θέλει τα ελικόπτερα, από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη 11 S-70B/B-6 Aegean Hawk σε υπηρεσία με το ΠΝ!

Την ίδια ώρα αφήνει τα υπερσύγχρονα υποβρύχια Type 214 χωρίς τορπίλες, δίνοντας μόνο 130 εκατ. € για τον «εκσυγχρονισμό» τεσσάρων κύριων μονάδων επιφανείας δηλαδή των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Με το πρόγραμμα για την απόκτηση νέων γαλλικών φρεγατών να έχει λιμνάσει όπως τα κονδύλια των FMS, όλo το βάρος των εξοπλιστικών πέφτει σε τέσσερα ελικόπτερα, που επαναλαμβάνεται δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πειστική εξήγηση για την απόκτησή τους!

Την ίδια ώρα η Ισπανία παραλαμβάνει 4 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα SH-60F από τα αποθέματα του αμερικανικού Ναυτικού πλήρως αναβαθμισμένα έναντι 25 εκατ. $ και τα οποία πρόκειται να παραδοθούν το 2021!

Αλλά φυσικά το ΥΠΕΘΑ προτιμά να δώσει 290 εκατ. για τέσσερα ελικόπτερα όταν:

-ακόμη δεν έχει παραλάβει το σύνολο των ΝΗ-90!

-η υποστήριξη των ελικοπτέρων δεν υπάρχει

-τα AH-64A Αpache σύντομα δε θα μπορούν να επιχειρούν καθώς δεν έχουν αναβαθμιστεί

-η συντήρηση των C-27J δεν υφίσταται όπως και τα επιχειρησιακά αεροσκάφη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εγκρίθηκε πρόσφατα η υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων προμήθειας αμυντικού υλικού για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις:

Η προμήθεια κινητήρων (πιθανότατα της έκδοσης Lycoming T55-GA-714A) για τα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού, με προϋπολογιζόμενο κόστος περί τα 32 εκατ. ευρώ. Κατά πάσα πιθανότητα για τη χρηματοδότηση του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν οι περίφημες πιστώσεις των προγραμμάτων FMS (Foreign Military Sales) που έχουν λιμνάσει…

Το πρόγραμμα «εκσυγχρονισμού» μέσης ζωής των τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO-200HN (ΥΔΡΑ) του Πολεμικού Ναυτικού με προϋπολογιζόμενο κόστος περί τα 130 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία δεν επαρκούν ούτε για δύο σκάφη.

Η προμήθεια, φυσικά, τεσσάρων ελικοπτέρων ναυτικών επιχειρήσεων MH-60R SeaHawk για το Πολεμικό Ναυτικό. Κατά πάσα πιθανότητα η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα περιλαμβάνει υποτίθεται και άλλες λιμνάζουσες πιστώσεις του προγράμματος FMS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος προγραμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών F-16C/-D Block 52+ / 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας στο επίπεδο V (Viper) / Block 72 συνολικού προϋπολογιζόμενου κόστους περί τα 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα προγράμματα αφορούν υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό για την ΕΑΒ που θα εκτελέσει τις εργασίες αναβάθμισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.