ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Ισχυρή απάντηση στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας»

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Ισχυρή απάντηση στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας, όπως και στους παράγοντες που επηρεάζουν τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμμετέχοντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντας σταθερότητας και πολύτιμος σύμμαχος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σχολίασε εκτενώς τη σχεδόν καθημερινή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, με συστηματικές παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όπως τόνισε, η εν γένει στάση της Τουρκίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου κι εγείρουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην τριμερή αμυντική συνεργασία που αναπτύσσεται από τη χώρα μας μαζί με την Κύπρο και την Αίγυπτο στην περιοχή όσο και στη στρατηγική σχέση της χώρας μας με τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ιδιαίτερα την εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και τις αυξημένες προοπτικές για περαιτέρω διεύρυνσή της το προσεχές διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.